+31 77 - 396 96 50
Menu
Historie
U bevindt zich hier:

Historie

Businesspark Noorderpoort maakt onderdeel uit van ‘Ondernemend Venlo’. De ondernemersvereniging behartigt de belangen van 200 hectare bedrijventerrein, 170 bedrijven en 6.100 medewerkers.

De bedrijventerreinen die deel uitmaken van ‘Noorderpoort’ zijn Genooierbergen, Noorderpoort, de Veegtes en Keulse Barrière. Het bestuur behartigt de belangen van de ongeveer 100 leden naar overheden en belangenbehartigingsorganisaties. Daarnaast initieert zij collectieve projecten zoals camerabewaking en gezamenlijke inkoop van diensten. Het doel is een gunstig ondernemersklimaat te realiseren in de regio Venlo.

De Veegtes is het oudste industrieterrein van Venlo. Het is ontstaan in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het kenmerkt zich door de grote diversiteit aan ondernemers. In de jaren negentig is het industrieterrein uitgebreid met kantoren en dienstverlening. Dit nieuwe gedeelte kreeg de naam ‘Noorderpoort’. De uiteindelijke naam van het hele businesspark.

In 2000 is het initiatief genomen voor revitalisering van het Veegtes-terrein. Er werd gekeken naar de infrastructuur; wegen moesten beter op elkaar aansluiten, er waren te weinig parkeerplaatsen en er moest een duidelijke hoofdroute komen. Niet alleen de infrastructuur kreeg aandacht. Er werd ook gekeken naar de groenvoorziening en naar kunst in de openbare ruimte.

Destijds waren de Veegtes en Noorderpoort nog twee aparte terreinen. Om meer slagkracht te hebben, gingen de naast elkaar gelegen bedrijventerreinen op in ‘businesspark Noorderpoort’. Dat op haar beurt weer aansluiting zocht bij ‘Ondernemend Venlo’. Zo kon er ook beter gekeken worden naar de totale invulling van de Venlose industrieterreinen. De logistieke bedrijven zijn voornamelijk gevestigd op ‘businesspark Venlo Trade Port’. Het bedrijventerrein ‘Noorderpoort’ heeft zich vooral gepositioneerd als het groenste businesspark van Venlo, met veel bedrijven in de maakindustrie.

De naam van ondernemersverenging ‘Belangen Ondernemers Veegtes/ Noorderpoort’ is in 2009 veranderd in ‘Ondernemersvereniging Businesspark Noorderpoort’.