+31 77 - 396 96 50
Menu
Historie
U bevindt zich hier:

Historie

Businesspark Spikweien maakt onderdeel uit van ‘Ondernemend Venlo’. De ondernemersvereniging behartigt de belangen van 52 hectare bedrijventerrein en 18 bedrijven.

Het bestuur behartigt de belangen van de ongeveer 18 leden naar overheden en belangenbehartigingsorganisaties. Daarnaast initieert zij collectieve projecten zoals camerabewaking en gezamenlijke inkoop van diensten. Het doel is een gunstig ondernemersklimaat te realiseren in de regio Venlo.

Het bedrijventerrein Spikweien is gelegen in Lomm, de voormalige gemeente Arcen-Velden. In het oosten is het industrieterrein begrensd door het natuurgebied Ravennen en aan de westkant door de Rijksstraatweg de N271. Deze weg vormt natuurlijke verbinding naar Venlo, Nijmegen en de autosnelweg de A67.

Op het bedrijventerrein zijn uiteenlopende specialistische bedrijven gevestigd. De sectoren metaalindustrie, dienst- en serviceverlening en de foodindustrie zijn vertegenwoordigd. Alle ondernemingen opereren internationaal en leveren hun producten wereldwijd.

Het bedrijventerrein heeft de afgelopen jaren een grondige revitalisering ondergaan. Hierbij is ook gekeken naar de omgeving, het milieu en duurzaamheid voor de betrokkenen. Het terrein kan in de toekomst nog uitbreiden. De percelen die nog beschikbaar zijn, zijn bedoeld voor kleinschalige en hoogwaardige bedrijven.