+31 77 - 396 96 50
Menu
Historie
U bevindt zich hier:

Historie

Businesspark Tegelen/Belfeld maakt onderdeel uit van ‘Ondernemend Venlo’. De ondernemersvereniging behartigt de belangen van 132 hectare bedrijventerrein, 190 bedrijven en 3.800 medewerkers.

De bedrijventerreinen die deel uitmaken van ‘Tegelen/Belfeld’ zijn de Bolenberg, Pannenberg, Geloërveld, Witveld, Erkenkamp, Windhond, Kaldenkerkerweg West, Kaldenkerkerweg Oost, Hagerhof en de Keulse Barrière. Het bestuur behartigt de belangen van de leden naar onder ander overheden en belangenbehartigings-organisaties. Daarnaast initieert zij collectieve projecten zoals camerabewaking en gezamenlijke inkoop van diensten. Het doel is een gunstig ondernemersklimaat te realiseren in de regio Venlo.

De oorsprong van de ondernemersvereniging ligt in de jaren negentig van de vorige eeuw. De eerst netwerkbijeenkomst werd georganiseerd bij Ewals Cargo Care in het Belgische Genk. Door het succes van de bijeenkomst werd er nagedacht over meer structuur. Jacques van de Kerkhof werd de eerste voorzitter. De tweede voorzitter werd Jan Deckers. Onder zijn leiding en met ondersteuning van het LWV werden de contactgroepen Tegelen en Belfeld bij elkaar gebracht. In 2001 werd de ‘Industriële Club Tegelen-Belfeld’ opgericht.

Rob Langen werd de voorzitter die ging samenwerken met de andere twee ondernemersverenigingen van de gemeente Venlo. Dit heeft in 2009 geresulteerd in de oprichting van ‘Ondernemend Venlo’. De businessclub in Tegelen-Belfeld bleef bestand en doopte zichzelf tot ‘Ondernemersvereniging Businesspark Tegelen/Belfeld’ (OBTB).

Sinds 2010 is Gerard Fokkens voorzitter van OBTB. Onder zijn voorzitterschap is het aantal bedrijventerreinen verder uitgegroeid. Zijn taken zijn in 2015 overgenomen door Hans Schreurs. Per 1 januari 2014 hoort De Keulse Barrière ook bij ‘Tegelen/Belfeld’. Daarnaast wordt onderzocht om uit te breiden naar Duitsland en samen te werken met Beesel-Reuver.