+31 77 - 396 96 50
Menu
Historie
U bevindt zich hier:

Historie

Businesspark Venlo Tradeport maakt onderdeel uit van ‘Ondernemend Venlo’. De ondernemersvereniging behartigt de belangen van 943 hectare bedrijventerrein, 520 bedrijven en 14.000 medewerkers.

De bedrijventerreinen die deel uitmaken van ‘Venlo Tradeport’ zijn Tradeport Noord, Tradeport Oost, Greenpark Venlo, Venlo Tradeport, Tradeport West, Traffic Port Venlo, Freshpark Venlo en Ubroek. Het bestuur behartigt de belangen van de ongeveer 200 leden naar overheden en belangenbehartigingsorganisaties. Daarnaast initieert zij collectieve projecten zoals camerabewaking en gezamenlijke inkoop van diensten. Het doel is een gunstig ondernemersklimaat te realiseren in de regio Venlo.

De bedrijventerreinen van Tradeport hebben zich ontwikkeld tot het grootste industriegebied van Zuid-Nederland. Mede hierdoor is de regio Venlo al een aantal keren benoemd tot logistieke hotspot van Nederland. Greenpark Venlo en Freshpark Venlo behoren tot een van de vijf Greenports van Nederland. Het gebied heeft zich gespecialiseerd in fresh, food, flowers, cradle-to-cradle en logistiek. Het is uitgegroeid tot tweede tuinbouwgebied van Nederland. Sinds 2010 maakt ook Traffic Port deel uit van het businesspark. Dit is een bedrijventerrein voor jonge innovatieve bedrijven, die zich associëren met logistiek, verkeer, educatie en luchtvaart.