+31 77 - 396 96 50
Menu
Cradle to cradle
U bevindt zich hier:

  

 

Cradle to Cradle

 

Duurzaamheid krijgt wereldwijd steeds meer prioriteit bij bedrijven en instellingen. De regio Venlo heeft als eerste regio ter wereld Cradle to Cradle (C2C) volledig omarmd. Het doel van C2C is het creëren van een gezonde, duurzame leefomgeving, met gezonde gebouwen en producten. C2C gaat uit van het continue opnieuw gebruiken van materialen, waardoor waardevolle grondstoffen niet verloren gaan en is daarmee kostenbesparend en winstgevend. C2C staat bij het bedrijfsleven inmiddels hoog op de agenda omdat grondstoffen steeds schaarser worden, energieprijzen blijven stijgen en milieuregelingen strakker worden.

De regio Venlo heeft 15 november 2013 in New York een koploper award ontvangen voor de inzet die de gemeente Venlo levert op het gebied van C2C. De award werd uitgereikt op een bijeenkomst met 400 internationale bedrijven en organisaties die zich allemaal bezig houden met ontwikkelingen op het gebied van duurzame innovatie. De toekenning door het ‘Cradle to Cradle Products Innovation Institute’ is voor Venlo een blijk van erkenning voor de inspanningen die reeds geleverd zijn op dit gebied.

De regio Venlo heeft de ambitie om uit te groeien tot de C2C-Valley van West Europa. In 2010 heeft de gemeente Venlo het C2C-ExpoLAB opgericht. Dit is een kenniscentrum met gespecialiseerde adviseurs op het gebied van duurzaamheid. ‘Ondernemend Venlo’ ondersteunt het Cradle to Cradle beleid van de gemeente Venlo waar mogelijk.

Het C2C jaar:
Gemeente Venlo is vanaf 14 oktober 2016 gestart met het C2C jaar. Op die dag is het nieuwe stadskantoor officieel geopend en vanaf dit moment wordt gedurende een jaar extra veel aandacht besteed aan het informeren van ondernemers over C2C. Dit gebeurt tijdens verschillende bestaande en nieuwe activiteiten, projecten en events. Kijk op http://www.c2cvenlo.nl/

Bekijk de video over C2C toepassingen in Venlo:
video-c2c-venlo.png