Bijeenkomst Elektrisch rijden en laden bedrijfsvoertuigen

Bijeenkomst Elektrisch rijden en laden bedrijfsvoertuigen

Datum/Tijd
Date(s) - 17 mei 2023
12:00 - 16:00


Op woensdag 17 mei 2023 organiseert de Vliegende Brigade van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in samenwerking met Supply Chain Valley, Ondernemend Venlo en Green Deal Collective Venlo een ondernemersbijeenkomst over kansen en uitdagingen rondom elektrisch rijden.

U heeft een bedrijf wat wellicht in de (nabije) toekomst haar logistieke wagenpark wilt elektrificeren. Elektrisch rijden is de toekomst – ook voor bestelbussen en vrachtwagens! Er komen veel kansen en uitdagingen kijken bij de elektrificatie van uw wagenpark. Denk hierbij aan het selecteren van de juiste voertuigen voor uw bedrijf, (publieke) laadinfrastructuur, de TCO en netcongestie. Wilt u meer leren over elektrisch rijden en laden voor uw logistieke voertuigen? Kom dan naar de bijeenkomst op 17 mei bij Supply Chain Valley! Ondernemers, overheid en netbeheerder nemen u mee in de kansen en uitdagingen rond elektrisch laden en rijden voor zwaarder transport.

Hoe ziet het programma er uit?

U bent 17 mei 2023 vanaf 12.00 uur (tot ca. 16.00 uur) van harte welkom bij gastheer Supply Chain Valley om:

  • Meer te horen over de kansen en uitdagingen rondom het rijden en laden van elektrisch zwaar transport;
  • Een praktisch stappenplan te krijgen dat u richting geeft binnen de aanschaf en het gebruik van elektrische logistieke voertuigen voor uw bedrijf;
  • Plannen rondom lokale, maar ook Europese, (publieke) laadinfrastructuur te bespreken;
  • Mogelijke knelpunten in te brengen of mee te nemen die terplekke kunnen worden opgelost;
  • In een deelsessie naar keuze meer te horen over o.a. de ontwikkeling van logistieke voertuigen, oplossingen bij netcongestie en de ervaringen van een ondernemer met elektrisch rijden voor zwaarder vervoer; Klik hier voor uitleg over de deelsessies
  • Informatie uit te wisselen en netwerk op te bouwen, ook tijdens de lunch vooraf en de borrel na afloop.

Sprekers zijn o.a. Anja van Niersen (Milence), Jacko D’Agnolo (Green Deal Collective Venlo), Jean Corten (Enexis) en logistiek makelaars Mark Luikens & Michel Oldenburg. Het definitieve programma wordt u na registratie toegestuurd.

Over de organisatie

De Vliegende Brigade van RVO zet zich voor zowel gemeenten als ondernemers in om logistieke laadinfrastructuur te helpen realiseren. Dit doen zij door de laadbehoefte op bedrijventerreinen scherper te krijgen, zodat beter op laadinfrastructuur voorgesorteerd kan worden. Ook verzamelen en delen ze kennis over knelpunten en oplossingen.

Supply Chain Valley is een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheid. In de (eu)regio Noord-Limburg werken zij nauw samen aan projecten op het gebied van o.a. duurzaamheid, energietransitie, infrastructuur en mobiliteit.

Ondernemend Venlo behartigt de belangen van ruim 1.200 bedrijven met ca. 40.000 medewerkers op 20 bedrijventerreinen in de gemeente Venlo.

Green Deal Collective Venlo is een community van ondernemers, een initiatief van Stichting Duurzame Bedrijventerreinen. Ze helpt bedrijven collectief en integraal te verduurzamen door enerzijds de omslag van fossiele brandstoffen naar collectief opgewekte en duurzame energie te stimuleren en anderzijds klimaatadaptatie te bevorderen.

Heeft u vragen of wilt u nog deelnemen?

Dan kunt u contact opnemen met vliegendebrigade-nal@rvo.nl.

Graag tot ziens op 17 mei 2023!

Suzanne Brands | Vliegende Brigade – RVO
Marise Meijer | Vliegende Brigade – RVO
Jacko D’Agnolo | Green Deal Collective Venlo
Lidy Rutten | Ondernemend Venlo
Peter Pardoel | Supply Chain Valley

 

.

Translate »