Geen indicaties dat relschoppers het hebben voorzien op bedrijventerreinen

Geen indicaties dat relschoppers het hebben voorzien op bedrijventerreinen

Peter Thissen, voorzitter van Ondernemend Venlo, wil u graag informeren over onderstaand bericht van onze burgemeester en de wethouder Economische Zaken aan de ondernemers van de binnenstad. Vooralsnog zijn er geen indicaties dat relschoppers het hebben voorzien op bedrijven die gelegen zijn op onze bedrijventerreinen. Dit bericht is voor u louter informatief. Mochten er nieuwe berichten hierover binnenkomen dan zullen wij u uiteraard op de hoogte brengen.

Beste ondernemers,

Gisteren zijn er door relschoppers vele vernielingen aangericht in de omgeving van het station. Mensen die daar wonen maar ook ondernemers zijn enorm geschrokken. Dit willen we allemaal niet meer meemaken! Ik ben gisteren goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en heb snel toestemming gegeven om de ME in te zetten. Deze ME’ers moesten nog uit Eindhoven komen maar meteen na hun inzet in Venlo werd het rustiger. De vele aanwezige politieagenten hebben voorkomen dat de relschoppers massaal het centrum in trokken.

Ik kan me voorstellen dat er grote zorgen bij u leven over nieuwe aangekondigde rellen op social media. U moet weten dat wij samen met de politie zo goed mogelijk in beeld brengen waar deze berichten vandaan komen zodat er snel gehandeld kan worden en mensen kunnen worden aangehouden. U kunt er ook van op aan dat er goede maatregelen genomen worden uit voorzorg. Zo is de ME meteen inzetbaar. Daarnaast heb ik de stadsdelen Venlo, Blerick en Tegelen aangewezen als veiligheidsrisico gebied waardoor preventief fouilleren mogelijk is.

Laten we met z’n allen hopen dat het rustig blijft. Deze oproep heb ik vandaag ook met een videoboodschap voor onze inwoners op de Facebookpagina gedaan van de gemeente Venlo.

Antoin Scholten
Burgemeester

Erwin Boom
Wethouder Economische Zaken

Translate »