Historie

Historie Ondernemend Venlo

De gemeente Venlo is in 2001 en 2010 door herindelingen gegroeid in oppervlakte, inwoners en bedrijven. Met de toevoeging van de gemeenten Tegelen en Belfeld kreeg Venlo er in 2001 ook een aantal industrieterreinen bij. Doordat alle bedrijventerreinen ook ongeveer dezelfde belangen nastreefden was samenwerking een goede optie. De drie ondernemersverenigingen die actief waren in de gemeente Venlo kwamen dan ook al vrij snel met elkaar in gesprek.

Stichting ‘Ondernemend Venlo’
Na een aantal jaren te hebben samengewerkt werd door de besturen van Tradeport, Noorderpoort en Tegelen/Belfeld in 2009 de stichting ‘Ondernemend Venlo’ opgericht. De doelstelling was om de regionale economie te stimuleren en verder te versterken.Door de herindeling van 2010 werd ook de gemeente Arcen en Velden ingelijfd bij Venlo. Het industrieterrein Spikweien maakt na een aantal jaren samenwerken per 1 januari 2014 deel uit van ‘Ondernemend Venlo’.

Fusie
Op 2 november 2017 werd er getekend voor de fusie van de 4 ondernemersverenigingen. De verenigingen werden ontbonden en gingen door als afdelingen van de nieuw opgerichte Vereniging Ondernemend Venlo. De nieuwe vereniging kan nu nog beter als één krachtige organisatie de  belangen behartigen van de bedrijven op bedrijventerreinen in de gemeente Venlo. Inmiddels gaat dit om ruim 1200 bedrijven met ruim 40.000 medewerkers op 20 verschillende bedrijventerreinen.

Translate »