Eerbetoon aan Will Lormans (1959-2016)

Eerbetoon aan Will Lormans (1959-2016)

Initiatiefrijk, motiverend en ondernemend. Will Lormans was een gedreven ondernemer die zich enorm heeft ingezet voor Ondernemend Venlo. Zo stond hij mede aan de basis van onder meer het parkmanagement en de collectieve camerabewaking. Met de onthulling van een kunstwerk op Businesspark Noorderpoort heeft Lormans vijf jaar na zijn overlijden een blijvend eerbetoon gekregen.

Op 27 mei werd het herdenkingsmonument onthuld. Op ‘zijn’ Noorderpoort staat voortaan een kleurrijk kunstwerk, gemaakt door Fons Schobbers. Het werk heeft een vrolijke, positieve uitstraling. Daarmee heeft Schobbers het karakter van Will Lormans mooi weten te vangen.

Daadkrachtig en positief
Het kunstwerk is het centrale punt van een parkje, dat door Cabooter Facility passend is ingericht. Op de zijkant van het kunstwerk staat een qr-code die gekoppeld is aan een pagina met meer informatie over hetgeen Lormans allemaal heeft gedaan. Dat is behoorlijk wat, zo blijkt ook uit de woorden van Peter Thissen, voorzitter van Ondernemend Venlo (OV). Tijdens de onthulling sprak hij het intieme gezelschap dat was uitgenodigd toe. ‘Het was 17 juli 2016, de dag zullen we niet vergeten. Will was pas 57 jaar. Toen hij was overleden, raakten we echt iemand kwijt. Een bestuurder die heel belangrijk is geweest voor OV. Hij was daadkrachtig, niets was hem te veel. En hij was altijd positief ingesteld, het voorbeeld van een ondernemer.’

Thissen benadrukt hoe groot Lormans’ bijdrage is geweest aan het huidige succes van OV. ‘We waren in het verleden vier afzonderlijke verenigingen. Hij was voorzitter van Ondernemersvereniging Businesspark Noorderpoort. De rol die Will heeft gespeeld bij het naar een hoger plan tillen van Ondernemend Venlo is niet met enkele zinnen te benoemen.’

Blijvende herinnering
Lormans bekleedde de functie van secretaris en was lid van het dagelijks bestuur. Hij stond aan de basis van de revitalisering van de Veegtes (nu onderdeel van Businesspark Noorderpoort), maakte zich sterk voor een verlenging van de huidige Bedrijven Investeringszone (BIZ) en was de drijvende kracht achter het camerabewakingsproject. Ook was hij initiator en inspirator van het magazine van Ondernemend Venlo. Zonder twijfel verdient hij een blijvende herinnering op de industrieterreinen. Uiteraard is dat Noorderpoort geworden, zijn thuisbasis. Een uniek beeld voor een uniek mens.

Translate »