Future Food Experience en Brightlands NovaBite

Future Food Experience en Brightlands NovaBite

Nieuwe faciliteiten op Brightlands Venlo Future Food Experience en Brightlands NovaBite

Brightlands Campus Greenport Venlo is twee faciliteiten rijker: de Future Food Experience en Brightlands NovaBite. Met deze faciliteiten wil de campus zich nog verder ontwikkelen tot een hoogwaardig ecosysteem van bedrijven, kennisinstellingen en (R&D-) faciliteiten op het gebied van gezonde voeding en hoogwaardige tuinbouw.

 Volgens CEO Ingrid Vermeer zet de campus hiermee flink in op het realiseren van (gedeelde) onderzoeks-faciliteiten “We spelen met deze nieuwe faciliteiten in op de behoeften van campusbewoners, de bedrijven en kennisinstellingen in de regio. Zij krijgen via de Future Food Experience en Brightlands NovaBite laagdrempelig toegang tot innovatieve (onderzoeks)faciliteiten, (wetenschappelijke) kennis en technologie. We hopen hiermee de samenwerking te versterken, tot nieuwe ideeën te komen en de ontwikkeling van innovatieve technologieën en producten in de regio te stimuleren en te versnellen.”

Future Food Experience
Future Food Experience is een nieuwe, unieke faciliteit op Brightlands Campus Greenport Venlo. Bezoekers maken tijdens een interactieve reis kennis met innovaties en nieuwe ontwikkelingen in de agrifood sector. In de acht minuten durende 360 – graden videobeleving wordt een kijkje gegeven in alles waar de campus voor staat en waar de campus naartoe wil.

Deze Future Food Experience kan door iedereen bezocht worden die interesse heeft in de foodketen. Duik in de wereld van food en agri: van veredeling, teelt en verwerking tot aan inhoudsstoffen en het effect van voeding op je lichaam.

De nadruk bij de Experience ligt op hoe we gebruik kunnen maken van de natuur en het netwerk in de natuur, waar wij als mensen zelf ook onderdeel van uitmaken. Je kunt een bezoek aan de experience combineren met een vergadering of afspraak op de campus, een netwerkbijeenkomst of event. Reserveer wel even een plekje via de website van Brightlands Campus Greenport Venlo of via de QR-code op de volgende pagina.

Brightlands NovaBite
Brightlands NovaBite is een expertisecentrum voor sensorisch onderzoek en productoptimalisatie, gericht op voeding vanuit de beleving van de consument. Brightlands NovaBite biedt bedrijven een allesomvattend pakket: van sensorisch onderzoek, productonderzoek en in-company paneltrainingen tot deskundigheid op het gebied van Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Al deze diensten worden afgestemd op de individuele behoeften van de klant.

NovaBite bevat de nieuwste voorzieningen op het gebied van sensorisch onderzoek, waaronder een ruimte met sensory booths waar twintig consumenten tegelijk sensorisch onderzoek kunnen uitvoeren, een ruimte voor focusgroepen met observatieruimte en een demokeuken waar producten worden bereid.

Bij smaakonderzoek, in de vorm van smaaktesten, worden producten zorgvuldig geproefd en beoordeeld door consumenten op aspecten als uiterlijk, geur, mondgevoel en smaak. Tijdens productonderzoek door focusgroepen wordt een nieuw idee of concept voorgelegd aan een groep consumenten en wordt besproken waar eventuele verbeteringen mogelijk zijn. Daarnaast verzorgt Brightlands NovaBite in-company (expert) paneltrainingen. Deze worden op maat gemaakt voor bedrijven die een intern panel willen vormen voor het beoordelen van hun eigen producten. Tot slot biedt Brightlands Novabite expertise op het gebied van Europese en Nederlandse wet- en regelgeving.

Dit nieuwe expertisecentrum is ontstaan uit een samenwerking van het huidige Test, Taste & Concept Center van Brightlands, het Laboratory for Behavioural Gastronomy en Food Claims Centre Venlo van de Universiteit Maastricht. Daarnaast is samen met projectpartners Normec Foodcare en BASF gewerkt aan de realisatie van de faciliteit.

Gezocht: testers en tasters!
Brightlands NovaBite organiseert diverse smaaktesten en focusgroepen. Het panel voor deze smaaktesten en focusgroepen bestaat uit consumenten met verschillende achtergronden en persoonskenmerken. Brightlands NovaBite is voortdurend op zoek naar nieuwe leden voor het consumentenpanel. Iedereen met interesse in (gezonde) voeding is van harte welkom om deel te nemen.

Meer weten? Kijk op www.novabite.nl/consumentenpanel

Reserveer een plekje voor de Future Food Experience via deze link.

brightlands.com

Translate »