Dings Projectinrichting bestaat vijf jaar. Eigenaar Falco Dings (28) zijn passie is klanten voorzien van een mooi uitziende en ergonomisch verantwoordelijke kantoor- of vergaderruimte: “Personeel functioneert het best met de juiste werkplek.”

Van jongs af aan werd Falco Dings getriggerd door design en meubilair. Nadat hij enkele jaren ervaring opdeed bij verschillende projectinrichters, zette hij in 2018 Dings Projectinrichting op, specialist in kantoormeubelen en -accessoires. Het bedrijf heeft voor elke portemonnee een oplossing. “Van een enkele bureaustoel, tot een compleet kantoor: alles is mogelijk”, zegt Dings. Samen met de klant brengt hij de wensen in kaart en aan de hand van het budget gaat hij op zoek naar passende oplossingen. “Veel klanten willen een geheel nieuw kantoor en geven mij ‘carte blanche’. Indien gewenst, voorzie ik kantoren tot in de kleinste details: van de vloertegels tot aan de monitorarmen, akoestische scheidingswanden, bureaulaatjes en plantjes: the sky is the limit. Mijn klanten verrassen met een 3D-tekening als concept en vervolgens hun ideale inrichting werkelijkheid maken, is waar ik mijn voldoening uit haal.”

‘Alles is mogelijk: van een enkele bureaustoel, tot een compleet kantoor’

Door samen te werken met vooraanstaande en aansprekende leveranciers en producenten in Europa kan Dings Projectinrichting voldoen aan specifieke klantwensen en -eisen op het gebied van design, ergonomie en prijs. “Omdat duurzaamheid bij ondernemers en mijzelf steeds hoger op de agenda komt te staan, werk ik alleen samen met leveranciers die aan EU-duurzaamheidsvoorwaarden voldoen en verloopt de levering van producten direct van leverancier naar klant. Zo houden we de transportbewegingen en daarmee de CO2-uitstoot minimaal.” Ondanks dat klanten bij een nieuwe kantoorinrichting mogelijk meubels en accessoires krijgen van verschillende leveranciers, houdt Dings Projectinrichting de verantwoordelijkheid voor al het contact tussen klanten en leveranciers. “Klanten mogen mij altijd bellen en als het nodig is, ben ik snel ter plekke. Service heeft bij Dings Projectinrichting de hoogste prioriteit; dat krijg ik ook als feedback van mijn klanten.”

Ergonomisch verantwoord

In vijf jaar tijd heeft Dings een forse stijging gemerkt in de aanvraag naar zit-sta-bureaus. “Steeds meer werknemers willen zitten en staan combineren”, zegt Dings. “Daar waar dit voorheen nog een enorme investering was, wordt het prijsverschil tussen beide steeds kleiner.” Volgens de ondernemer is het belangrijk om als bedrijf een prettige, ergonomisch verantwoorde kantoorplek voor je personeel te faciliteren. “Veel mensen spenderen meer tijd op kantoor dan in hun woonkamer. Als je personeel niet gelukkig is in zijn werkomgeving, heeft dit invloed op de productiviteit en misschien zelfs op de gezondheid. Een niet-ergonomische werkhouding kan leiden tot fysieke klachten. De kosten van een langdurig zieke werknemer zijn vele malen hoger dan een investering in goede kantoormeubelen. Dus voor ondernemers is de investering te overwegen.” Omdat een juiste houding belangrijk is, dienen de bureautafels en -stoelen per werknemer goed te worden afgesteld. “Je kunt de duurste producten aanschaffen, maar als deze niet goed zijn afgesteld, zijn ze niet effectief. Om de kwaliteit van mijn geleverde producten te waarborgen, kom ik na levering persoonlijk de werkplek van elke werknemer in orde maken.”

Leaseproducten

Dings Projectinrichting is een totaalleverancier en zorgt ook voor een volledige inrichting op het gebied van bedrijfsrestaurants en vergaderruimtes. Meubels leasen behoort ook tot de mogelijkheden. “Ideaal om een levertijd te overbruggen of tijdens een verbouwing of verhuizing”, aldus Dings. “Zo heb je toch een mooi compleet kantoor, zonder dat er een grote kostenpost en verplichting aan zit.” In vijf jaar tijd heeft de jonge ondernemer een goede basis van zijn bedrijf neergezet en naamsbekendheid gecreëerd in Venlo en omgeving. “Inmiddels mag ik klanten als Aviko Rixona, Shop Apotheke & Profcore achter mijn naam zetten.” De komende vijf jaar zet hij in op groei van zijn firma. “Ik hoop nog vele ondernemers en daarmee ook werknemers in de regio te mogen verblijden met verantwoordelijke en mooi uitziende werkplekken.”

www.dingspi.nl