Bedrijventerrein Noorderpoort is een accountantskantoor rijker. Rasechte Venlonaren Roel Wienen (belastingadviseur) en Jan-Peter Versleijen (register-accountant) hebben hier in november 2022 de deuren van Bol Adviseurs geopend. “Wij ontzorgen onze klanten op alle facetten van het ondernemerschap”, aldus Versleijen.

De vestiging in Venlo mag dan nieuw zijn, maar Bol Adviseurs viert dit jaar zijn 70-jarig jubileum. Met 220 medewerkers, verdeeld over vestigingen in Veghel, Nijmegen, Boxmeer, Venray en nu ook in Venlo, geeft Bol Adviseurs ondernemers advies op het gebied van o.a. accountancy & fiscaliteit, maar biedt het bedrijf ook hulp bij bedrijfsoverdracht, strategie & bedrijfsinrichting, informatiebeveiliging, business intelligence (data) en internationaal ondernemen. Directielid Ivan Maes uit Castenray is al 12 jaar werkzaam bij Bol Adviseurs. Volgens hem was de opening van een kantoor in Venlo een logische vervolgstap. “Venlo zat aan de rand van ons werkgebied en we bedienden hier al een behoorlijk aantal klanten”, vertelt hij. “Omdat we bij Bol Adviseurs letterlijk dicht bij onze klanten willen zitten, was een fysiek kantoor gewenst.”

Deze plannen kwamen in een stroomversnelling toen Venlonaren Roel Wienen en Jan-Peter Versleijen op zoek bleken te zijn naar een nieuwe uitdaging. Een geschenk uit de hemel voor zowel Bol Adviseurs als voor de heren zelf. Wienen: “Mijn oud-werkgever trok zich terug uit Venlo door het kantoor te sluiten, terwijl 95 procent van mijn klanten in een straal van 15 kilometer om Venlo is gevestigd. Gelukkig kwam ik in contact met Bol Adviseurs en bood onze vorige werkgever Jan-Peter en mij de mogelijkheid om onze Venlose klantenportefeuille mee te nemen.”

De drie heren vormen volgens Maes een sterke basis voor de opstart van deze vestiging: “Ik ben de vooruitgeschoven persoon om de Bol-cultuur te integreren in de regio en mijn Venlose collega’s hebben een groot Venloos netwerk. Beide heren zijn ook nog eens maatschappelijk betrokken en actief in het Venlose verenigingsleven. Zo heeft Wienen zich tientallen jaren ingezet voor VVV-Venlo, Venlosche Boys, Jocus en Onderwijsgroep Buitengewoon en is Jan-Peter penningmeester van de Venlose Revue. Het is mooi dat we elkaar hebben gevonden en elkaar kunnen versterken.” Ivan was zelf jaren commissaris bij een Venlose zorginstelling en zijn zoon voetbalt bij VVV. “Helemaal vreemd is Venlo dus zeker niet.”

Topvorm

Het motto van het accountantskantoor is: ‘Bol Adviseurs brengt ondernemers in topvorm’. Maes: “Wij geven advies en ontzorgen de ondernemers volledig zodat zij datgene kunnen doen waarvoor ze zijn gestart: ondernemen. Als adviseurs kijken we naar het bedrijf, de ondernemer maar ook de werknemers en doen er alles aan om de onderneming optimaal te laten functioneren en renderen.” Versleijen: “Samen successen behalen is waar wij voldoening uit halen. En we zijn pas tevreden als een ondernemer dat ook is.”

Volgens de heren draait hun rol als adviseur niet alleen om cijfers. “De meeste klanten hebben dit prima voor elkaar”, vervolgt Versleijen. “Het draait juist om de mens achter de cijfers. De toegevoegde waarde voor ons zit in het erachter komen hoe het met de ondernemer en zijn onderneming gaat, wat de toekomstdroom is en hoe wij daarbij kunnen helpen.” Wienen: “Als adviseurs zijn wij volwaardige gesprekspartners van de ondernemer: we bespreken niet alleen zakelijke vraagstukken, maar ook privégerelateerde zaken, zoals het testament en de huwelijkse voorwaarden. Persoonlijke aandacht voor klanten staat bij Bol Adviseurs écht centraal.”

Volgens Maes is de ligging van het Venlose kantoor perfect: “Direct aan de autoweg, met voldoende parkeermogelijkheden voor onze deur.” Voor de nabije toekomst verwachten de heren dat het Venlose kantoor uitgroeit tot een volwaardige vestiging, waarbij alle afdelingen fysiek aanwezig zijn in Venlo. Wienen: “Nu kunnen we gelukkig altijd terugvallen op collega’s van de overige vier vestigingen. Maar we verwelkomen graag nieuwe collega’s die deze groei mede mogelijk willen maken!”

www.boladviseurs.nl