Parkeren vrachtauto’s zorgt voor problemen

Parkeren vrachtauto’s zorgt voor problemen

 

Venlo is als logistieke hotspot automatisch ook een gemeente waar chauffeurs hun vrachtauto parkeren om te kunnen overnachten. Venlo is een centraal punt als het gaat om de afstanden Rotterdam, Antwerpen en Düsseldorf. Deze steden liggen op maximaal twee uur rijden. Daarnaast zorgt het strenge beleid in Duitsland ervoor dat chauffeurs net over de grens overnachten. Hierdoor zijn er al jaren problemen met geparkeerde vrachtwagens.

Er is overlast van chauffeurs omdat zij hun behoefte doen en eten en drinken rondom hun vrachtauto. Ze zorgen voor zwerfaval, rijden het wegdek of de berm kapot en ze staan vaak op plaatsen waar ze niet mogen staan. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers.

Het is de gemeente en Ondernemend Venlo al jaren een doorn in het oog. In november 2017 is op de James Cookweg de Truck Parking officieel geopend. Het lukt echter nog niet om de chauffeurs uit zichzelf te bewegen om daar hun vrachtauto te parkeren.

Parkmanager Lidy Rutten kwam enkele maanden geleden in contact met Richard Gerrits. Hij is voorzitter van de (politie)vakbond BOA ACP en is betrokken bij succesvolle oplossingen in andere delen van het land.

Dinsdag 17 juli vond er een gesprek plaats tussen Ondernemend Venlo, de gemeente Venlo en de vakbond BOA ACP. Tijdens de bijeenkomst is gesproken over de huidige situatie in Venlo. Gezamenlijk wordt er de komende periode gekeken welke mogelijke oplossingen er zijn om dit probleem op te lossen.

Zodra er meer informatie is, vermelden wij dit op onze website.

Translate »