Energiemakelaar

Collectieve inkoop van gas en elektra via Energie Makelaar

Stichting Parkmanagement Venlo werkt sinds enkele jaren samen met het adviesbureau Energie Makelaar BV (EM), voor de collectieve inkoop van gas en elektra. Het concept is in 2006 reeds ingevoerd in de regio Venlo, begin 2010 in Weert en in 2013 in Maastricht. Inmiddels is het bewezen succesvol.

Door middel van dit collectief kunt u een besparing op uw energiekosten realiseren. EM treedt op als een onafhankelijk adviesbureau in de energiemarkt.
Bij de inkoop van gas en elektriciteit voor ondernemers wordt gekeken naar de volgende twee belangrijke aspecten:

  • Het in concurrentie selecteren van een betrouwbare leverancier voor maximaal 3 jaar. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de collectieve inkoopkracht van de deelnemers, welke wordt vergroot door de inkoopkracht die Energie Makelaar in Nederland heeft doordat zij voor een groot aantal partijen deze diensten uitvoert.
  • Bij het contracteren van prijzen wordt nadrukkelijk rekening gehouden met een verantwoorde spreiding van risico’s als gevolg van sterke prijsschommelingen. Dit vermijdt grote prijsverschillen tussen jaar 1 en jaar 2, terwijl wel wordt geprofiteerd van (meestal tijdelijke) lage marktprijzen. Timing is van evident belang.
  • Naast de inkoop sec wordt op individueel niveau periodiek gecontroleerd of kostenbesparingen zijn te realiseren op de aansluiting en/of het transport van energie (kosten Stedin/Enexis) alsook op energiebelasting. Tevens bestaat de mogelijkheid om de energiefacturen door Energie Makelaar te laten controleren.

De belangrijkste voordelen voor u als ondernemer zijn:

  • Door schaalvorming en goede timing ontstaat een substantieel prijsvoordeel op de leverancierskosten
  • Naast de “inkoop” wordt aandacht besteed aan mogelijke besparingen op netwerk/transportkosten en energiebelasting
  • Deelnemers kunnen de juistheid van energiefacturen laten controleren

Meer informatie via info@parkmanagementvenlo.nl

Translate »