KVO-B (her)certificatie

Binnen werkgroepen samen met de afdelingsbesturen, gemeente, beveiliging, politie en brandweer zorgt de parkmanager ervoor dat de Venlose bedrijventerreinen beschikken over “Het Keurmerk Veilig Ondernemen”.
Dit verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van bedrijventerreinen (KVO-B). Een duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal. Bedrijventerreinen komen voor KVO-certificatie in aanmerking als de betrokken partijen gezamenlijk afspraken maken om overlast en criminaliteit aan te pakken.

Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandbeveiliging zorgt het KVO voor een veiliger en prettiger omgeving. De bedrijfsschade neemt af en het imago van het bedrijventerrein verbetert.

Daar heeft niet alleen de ondernemer, maar ook de gemeente baat bij. Bovendien maakt het KVO de aanpak van criminaliteit en brandveiligheid voor de politie en brandweer een stuk effectiever: Op 28 mei 2018 hebben alle bedrijventerreinen vallend onder Afdeling Noorderpoort, Tradeport en Trade Port Zuid de hercertificering en audit voor het Keurmerk Veilig Ondernemen-Bedrijventerreinen succesvol doorstaan. Het nieuwe KVO-B Certificaat is 3 jaar geldig.

Ondernemers kunnen dankzij de certificering in veel gevallen korting krijgen op hun verzekering.

U kunt het certificaat hier downloaden: KVO-B certificaat.

Translate »