Uitbreiding Truckparking James Cookweg

Uitbreiding Truckparking James Cookweg

De truckparking aan de James Cookweg wordt uitgebreid van 225 plaatsen naar 390 plaatsen. Er is Europese subsidie aangevraagd om 4 parkeerplaatsen, waaronder die van Venlo uit te breiden.

Dit is goed nieuws want er zijn te weinig plaatsen voor vrachtwagens om hun verplichte rust te nemen. Als gevolg hiervan ondervinden bedrijven op de industrieterreinen veel overlast van verkeerd geparkeerde vrachtwagens en hun afval.

De beveiligde parkeerplaats aan de James Cookweg is niet gratis maar voorziet wel in douches, restaurant, wasmachine en gratis wifi.

Samenwerken
Ondernemend Venlo werkt met de werkgroep Infra samen met de gemeente en politie om de problemen rondom (vrachtwagen)parkeren aan te pakken. Ondernemend Venlo heeft al gezorgd dat er afvalbakken geplaatst zijn en dat die geleegd worden. Verder wordt er gesproken over mogelijkheden voor handhaving.

De provincie werkt samen met overheden over de grens in Duitsland en met Noord-Brabant en Zuid-Holland om de problemen van parkerende vrachtwagens op te lossen.

 

Bovenstaand kaartje met routebeschrijving in meerdere talen is te downloaden.

Translate »