TestLab op Zomerparkfeest

TestLab op Zomerparkfeest

Van testen op het Zomerparkfeest naar meer impact maken in de ‘echte wereld’
Schrijf je in voor het Zomerparkfeest TestLab 

Zomerparkfeest en haar partners geven drie innovatieve Limburgse ondernemers de kans om hun noviteit (product of dienst) tijdens Zomerparkfeest te testen en feedback te verzamelen van echte gebruikers. Zo krijgen deze ondernemers de kans om hun innovatie, van 9 tot en met 11 augustus, te testen op verbeteringen om daardoor met hun innovatie nog meer impact te kunnen maken in de ‘echte wereld’. 

Festival als TestLab
Innovatie is essentieel voor de economische groei, de sociale cohesie en de duurzaamheid van onze regio. Bedrijven zijn daarom continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die oplossingen bieden voor de problemen waar we dagelijks tegenaan lopen. Maar hoe weet je of je oplossing echt werkt? Daarvoor moet je naar buiten om je idee te testen. Dat is niet altijd gemakkelijk en kost vaak veel tijd en geld. Daarom biedt Zomerparkfeest samen met haar partners een unieke kans: Zomerparkfeest TestLab. Van 9 tot en met 11 augustus krijgen hier drie Limburgse ondernemers de gelegenheid om hun innovatie in drie dagen tijd te testen bij een potentieel publiek van maar liefst 100.000 bezoekers.   

Word jij één van de drie deelnemers die je innovatie gaat testen?
Voor Zomerparkfeest TestLab is de zoektocht gestart naar Limburgse ondernemers met een innovatief idee voor een nieuw product of dienst. Belangrijk is dat de oplossing bijdraagt aan een duurzame en sociale samenleving. In 2023 vond de geslaagde eerste TestLab plaats en kregen The Water Company, MESSCHERP en Exoy™ ONE de kans om hun innovatie te testen.

Succesvol klaarstomen
Het programma bestaat uit een pitch event waar alle deelnemers hun innovatie presenteren. Een deskundige jury bepaald de top 3 innovaties, die vervolgens een plek bemachtigen op het festivalterrein van Zomerparkfeest. Zij volgen daarna een inspirerend traject waarin de testcases stap voor stap vorm krijgen. Hierin worden zij ondersteund door innovatie-experts, voorgedragen door de partners. Zomerparkfeest start op donderdag 8 augustus 2024, waarbij Zomerparkfeest TestLab een dag later, vrijdag 9 augustus, open gaat. 

Zomerparkfeest TestLab is een initiatief van Rabobank, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, Ondernemend Venlo, Fontys, Bluehub, Circular Design Group en uiteraard Zomerparkfeest. 

Voor meer informatie of aanmelden, zie www.zomerparkfeest.nl/testlab. 

Translate »