Bedenk hét leefstijlidee voor Venlo

Bedenk hét leefstijlidee voor Venlo

Wie heeft het beste idee om de kwaliteit van leven van inwoners van de gemeente Venlo te verbeteren? Om antwoord op die vraag te krijgen, schrijft Leefstijlakkoord Venlo een challenge uit. Inwoners, organisaties, verenigingen en bedrijven worden uitgedaagd om uiterlijk 9 oktober 2022 een idee in te dienen. De beste drie voorstellen worden uitgevoerd. De challenge startte op 9 september met het onthullen van de eerste straatstickers. Een idee indienen kan via de website www.leefstijlakkoordvenlo.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de Leefstijlakkoord Venlo Challenge.

Een vakjury en een publiekjury zullen alle voorstellen beoordelen. De beste drie ideeën worden uitgevoerd in een van de zeven wijken en dorpen die zijn gelieerd aan het Leefstijlakkoord: Vastenavondkamp, Klingerberg, Venlo-Noord, Op de Heide, Vossener, Lomm en Velden. In deze wijken en dorpen zijn basisscholen gevestigd die werken volgens het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst, dat als een rode draad door het Leefstijlakkoord loopt.

Leefstijlakkoord Venlo is de lokale vertaling van het Nationaal Sportakkoord en Nationaal Preventieakkoord. Beide akkoorden zijn eind 2018 afgesloten om een impuls te geven aan de georganiseerde sport in Nederland (Sportakkoord) en om onder meer roken en overgewicht in ons land drastisch terug te dringen (Preventieakkoord). In Venlo zijn beide akkoorden samengevoegd tot een Leefstijlakkoord, dat – zoals de naam al aangeeft – zich richt op de leefstijl van de inwoners.

Translate »