Boek over en met wereldmarktleiders uit Venlo

Boek over en met wereldmarktleiders uit Venlo

“Venlo herbergt bijna 1300 bedrijven op een van de twintig bedrijventerreinen met een totale oppervlakte van ruim 1500 hectare, goed voor circa 31.000 banen. De Noord-Limburgse maakindustrie schraagt in belangrijke mate de regionale economie: bijna driehonderd maakbedrijven genereren jaarlijks 7,5 miljard euro aan waarde, 33 procent van het Bruto Regionaal Product (BRP). Zo’n twintig van deze bedrijven zijn wereldmarktleiders. Een vijfde van het BRP komt voor rekening van logistiek en handel en een zesde van de landbouw.” Aldus de proloog in het boek met de titel: ‘Hard Werken, vooruitkijken, geloof houden’

 Waarom ondernemend Venlo zoveel wereldmarktleiders en andere kampioenen kent.
Ondernemend Venlo is trots om tegenwoordig het op drie-na-grootste bedrijventerrein en de grootste BIZ van Nederland te zijn. Het ondernemersklimaat heeft veel wereldmarktleiders voortgebracht. Bij zijn afscheid als voorzitter van Ondernemend Venlo in 2023 heeft Peter Thissen het cadeau gekregen om een boek te gaan maken over en met die wereldmarktleiders van Venlo. Dat boek nadert de voltooiing en zal op woensdag 2 oktober worden gepresenteerd.

In het boek staan interviews met 21 vertegenwoordigers van bedrijven die ieder wereldmarktleider zijn op hun gebied. De bedrijven zijn: Mifa (Aalberts Industries), Addit B.V., Cabooter Group, Canon Production Printing BV (Océ), Dejatech Ges BV, Elmec, Gipmans Group Company, GTL Europe BV, Royal Dutch Kusters Engineering, Leolux, Leurs Tuincentrum, MGG Netherlands B.V., Pentair Haffmans, Poeth B.V.,  Scelta Mushrooms BV, Scheuten Glass Holding B.V., Seacon Logistics, Sormac B.V., Teeuwen Kleiwaren, The Jekill&Hyde Company en Vostermans Companies. In een omvangrijk hoofdstuk komt niet alleen Peter Thissen uitgebreid aan het woord om te vertellen over het bedrijf Thissen Installatietechniek, later Unica waarvan hij jaren directeur is geweest. Ook kenners van het Venlose ondernemersleven vertellen hun ervaringen. De verhalen zijn geschreven door Will Gerritsen, oud-journalist bij De Limburger, na uitgebreide interviews, veelal in aanwezigheid van Peter Thissen.

Het boek omvat meer dan 200 pagina’s. Ieder interview wordt verlevendigd met foto’s en is uitgevoerd in een fraaie vormgeving met harde kaft.

Nog voordat de verkoop start op 2 oktober kunt u verzekerd zijn van een of meerdere exemplaren. Vul daarvoor het BESTELFORMULIER voor het BOEK volledig in en verstuur het naar het vermelde adres. U ontvangt later meer informatie over uw bestelling en hoe u het boek in uw bezit zult krijgen.

Heeft u vragen, stuur dan een email naar gerardine.schreurs@ondernemendvenlo.nl

Venlo mag nóg trotser zijn op zijn ondernemers. Dit boek is het bewijs.

Translate »