Aankomst eerste trein vanuit China op de Cabooter Railterminal Greenport Venlo

Aankomst eerste trein vanuit China op de Cabooter Railterminal Greenport Venlo

VENLO – Op de nieuw gebouwde grootste inland railterminal van Europa is de eerste trein aangekomen. En die is meteen raak! Vanuit Jihan in China komen achter elkaar vier treinen aan in Venlo, de eerste is inmiddels gearriveerd op 11 december 2020. Wereldspeler Maersk Line, is verantwoordelijk voor de opzet van de treinen vanuit China rechtstreeks naar Venlo. PVH (textiel) tekende in voor de lading. De trein heeft een afstand afgelegd van zo’n 11000 km.

In oktober vorig jaar, tijdens de european silk road summit in de Maaspoort Venlo, kondigde de Cabooter Group Venlo en Rail Cargo Austria al aan, samen te werken aan een China verbinding. Daarvoor was net een handtekening gezet onder een LOI in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Het plan was toen om dat te realiseren in juni 2020. De pandemie sloeg toen nog niet om zich heen. Door Corona werd alles anders, de verwachte welkom ceremonie voor deze eerste trein werd afgeblazen.

Vier treinen
Het was uiteindelijk Maersk, die het allemaal toch nog mogelijk maakte in dit jaar. En zo kwam het dan toch nog goed, zij het iets later dan verwacht. Van China rechtstreeks naar Venlo, wie had dat ooit gedacht. Dat er vier treinen achter elkaar naar Venlo komen vanuit China, geeft aan dat er serieus wordt gekeken om Venlo structureel onderdeel te maken van de befaamde nieuwe zijderoute.

Translate »