Digitale aangifte politie

Digitale aangifte politie

Waarom aangifte doen?

Is uw bedrijf/onderneming slachtoffer van een vernieling, diefstal of inbraak doe dan altijd aangifte bij de politie. Ik zie u denken: ik heb het te druk, dat duurt te lang, er gebeurt toch niets mee, dan moet ik extra naar het politiebureau komen etc. Doet u geen aangifte, dan gebeurt er inderdaad niks en verandert er ook niks. Doet u wel aangifte, dan is het voor de politie eventueel mogelijk om patronen, hotspots en (dader)groeperingen te herkennen. De politie kan dan extra aandacht besteden aan deze gebieden, (opsporings)projecten starten en er kan in samenwerking met de ondernemers, gemeente en politie gekeken worden naar eventuele structurele maatregelen.

Uiteindelijk zullen we samen de criminaliteit moeten tegenhouden!

Aangifte voor bedrijven via internet

Wij begrijpen ook dat er voor u diverse afwegingen zijn die meespelen bij uw beslissing om wel of geen aangifte te doen. Het doen van aangifte kan gemakkelijk via internet. Voor ondernemers is er een speciale module, waarbij u een account aan kunt maken op www.politie.nl/aangifte. U hoeft hier maar eenmalig uw bedrijfsgegevens in te voeren, waarna deze onthouden worden. Tevens kunt u uw personeel machtigen voor het doen van aangifte namens uw bedrijf. Vanuit het account heeft u overzicht op de door u gedane aangifte.

Doe dus altijd aangifte als uw bedrijf het slachtoffer is van criminaliteit. In enkele gevallen is het niet mogelijk om via internet aangifte te doen. Als dit het geval is, staat de politie u altijd graag te woord. U kunt dan bellen met 0900-8844.

U kunt verder altijd overleg plegen met de wijkagent voor uw bedrijventerrein. U kunt in contact komen met de wijkagent via 0900.8844 of via www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten.

 

Voor overige vragen kunt u terecht bij de parkmanager van Ondernemend Venlo via lidy.rutten @ ondernemendvenlo.nl

Translate »