Drie innovators Zomerparkfeest TestLab 2024

Drie innovators Zomerparkfeest TestLab 2024

Van een spannende pitchronde voor een jury naar testen op Zomerparkfeest. Zomerparkfeest en haar partners bieden dit jaar drie ondernemers de mogelijkheid om hun duurzame of sociale innovatie te testen tijdens het Zomerparkfeest TestLab van 9 tot en met 11 augustus. ioThings, SAM Panels en Cyclups wisten hiervoor een plek te bemachtigen. Zij krijgen de mogelijkheid om feedback te verzamelen van echte gebruikers om hun innovatie verder te verbeteren.

Woensdag 29 mei betraden acht innovatieve Limburgse ondernemers het podium om te pitchen voor één van de drie plekken op Zomerparkfeest TestLab. Na inspirerende pitches was het aan een deskundige jury, bestaande uit afgevaardigde vanuit Zomerparkfeest, LIOF en Ondernemend Venlo om knopen door te hakken en de top 3 te selecteren. Hierbij werden alle deelnemers getoetst op verschillende criteria zoals geschiktheid, innovatieve karakter en business model.

Winnaars voor een plek tijdens Zomerparkfeest TestLab zijn geworden:

 • ioThings
  ioThings adopteert de nieuwste en beste probleem oplossende technieken om gebruiksvriendelijke, innovatieve en hoge kwaliteit Internet of Things producten te ontwikkelen. Zo ook de ioButton, een innovatief, zero-maintenance, draadloze noodoproepsysteem. Druk op de knop en hulp komt eraan!
  ioThings wil testen in hoeverre de ioButton geschikt is voor toepassing op een festival. Welke usecases zijn mogelijk en werkt de technologie binnen de context van een festival met veel bezoekers?
 • SAM Panels
  SAM Panels is een Nederlandse pionier in de duurzame productie-industrie en ontwikkelt plaatmateriaal op basis van gerecycled organisch restmateriaal, zoals gras, hennepstof, en koemest (Sustainable Advanced Materials). Dit materiaal is sterker en biedt meer ontwerpvrijheid dan traditionele plaatmaterialen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan producten.
  SAM Panels wil testen of hun biobased plaatmateriaal ook geschikt is voor outdoor toepassingen zoals bewegwijzering op een festival.
 • Cyclups
  Cyclups ontwikkelt rietjes en bestek welke worden gemaakt van PLQ (Plantastiq), een bio-based alternatief gemaakt van restafval van graan(stammen). Dit is compleet bio-afbreekbaar en 100% composteerbaar. Het resultaat: geen afval en geen microplasticvervuiling meer. Op weg naar een plasticvrije toekomst.
  Cyclups wil testen hoe ze de gebruikte rietjes en bestek kunnen inzamelen om te recyclen tot nieuwe producten.

Van 9 tot en met 11 augustus het festival als TestLab
Ondernemend Venlo organiseert op 9 augustus haar zomerbarbecue op Zomerparkfeest. Die dag is ook de start van het TestLab.
Zomerparkfeest TestLab is, met maar liefst 100.000 bezoekers, de kans om een innovatie in drie dagen tijd te testen bij een potentieel publiek. In de komende weken worden alle drie de ondernemers klaargestoomd en begeleid in de uitwerking van de testcase. Zomerparkfeest start op donderdag 8 augustus, waarbij Zomerparkfeest TestLab op vrijdag 9 augustus 2024, een dag later, open gaat. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door Rabobank, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, Ondernemend Venlo, Fontys, Bluehub, Circular Design Group en uiteraard Zomerparkfeest.

Voor meer informatie over de innovaties zie www.zomerparkfeest.nl/testlab.

Translate »