Eerste editie Cybertalks ‘De Ondernemer Draait Door’ uitgezonden in Limburg

Eerste editie Cybertalks ‘De Ondernemer Draait Door’ uitgezonden in Limburg

LIMBURG – De Week van de Veiligheid, van 5 tot en met 11 oktober, staat dit jaar in het teken van weerbaarheid. In het kader van dit thema organiseert het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg de komende weken verschillende activiteiten om dit onderwerp onder de aandacht te brengen van ondernemers. Zo vindt op donderdag 8 oktober de eerste editie plaats van Cybertalks ‘De Ondernemer Draait Door‘.

De Ondernemer Draait Door is een initiatief van de gezamenlijke PVO’s in Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). In deze serie talkshows wordt gesproken over cybercrime en het gedrag van werkgevers en werknemers. Daarnaast wordt naar passende oplossingen gezocht. Dit gebeurt onder leiding van journalist en programmamaker Kees van der Spek en presentator Kevin van den Berg, samen met regionale ondernemers, cyberspecialisten en overheidsfunctionarissen. Meer informatie over de talkshows en de mogelijkheid tot aanmelden zijn te vinden op de website van De Ondernemer Draait Door.

Eerste uitzending
De eerste aflevering van De Ondernemer Draait Door wordt uitgezonden vanuit het gemeentehuis in Weert. Te gast is onder meer ondernemer Xander Koppelmans, die door een hack zijn bedrijf kwijtraakte en een volledige herstart maakte. Natascha Rouette van MediaInn in Sittard raakte door ransomware al haar data kwijt, maar kon met een flinke inspanning herstellen.

Burgemeester Ina Leppink-Schuitema van de gemeente Weert geeft haar visie op de rol van de gemeente bij het verbeteren van de digitale veiligheid van inwoners en bedrijven. Het hoofd van het Politie Cyberteam Limburg, Metten Bergmeijer, laat zien hoe de politie cybercrime aanpakt en wat ze wel en niet kunnen doen. En een ethisch hacker vertelt hoe hackers te werk gaan en wat je ertegen kunt doen.

Na de eerste editie in Limburg volgen de komende weken cybertalks op maandag 19 oktober in Noord-Brabant, op dinsdag 3 november in Zuid-Holland en op maandag 9 november in Noord-Holland.

Week van de Veiligheid
Naast De Ondernemer Draait Door organiseert PVO Limburg verschillende activiteiten rondom het thema weerbaarheid in de Week van de Veiligheid en daarna. Op maandag 5 oktober wordt de workshop ‘Digitale zelfverdediging voor zzp’ers’ gehouden en woensdagochtend 7 oktober start een zes maanden durend experiment met de Helpdesk Digitale Veiligheid ‘Studesk Weert’ in Weert.

Woensdag 7 oktober en donderdag 8 oktober is er bij L1 een special bij ‘Avondgasten’ rondom cybercriminaliteit. Ondernemers kunnen bovendien een cyberscan laten uitvoeren op hun bedrijf, waarna handvaten worden aangereikt om hun bedrijf beter te beschermen tegen cybercrime. Een volledig overzicht van activiteiten is terug te vinden in de nieuwsbrief van PVO.

Translate »