Geen controles aan Nederlands-Duitse grens

Geen controles aan Nederlands-Duitse grens

VENLO – Duitsland gaat geen strenge grenscontroles invoeren aan de grens met Nederland om te bepalen of reizigers het land binnen mogen. Dit heeft de Duitse regering maandag besloten. Volgens bondskanselier Merkel komen er wel extra patrouilles van de politie.

Op tafel lag een voorstel om de instroom van reizigers vanuit Nederland, Polen, België en Tsjechië te beperken om de verspreiding van het coronavirus in Duitsland tegen te gaan. Alleen mensen die een dwingende reden hebben om naar Duitsland te komen, zoals werknemers in de grensstreek, zouden worden toegelaten. Een voorstel hierover van minister van Binnenlandse Zaken Seehofer lekte vrijdag uit.

De strenge reisbeperkingen gelden sinds vorige maand wel aan de grenzen van Duitsland met vijf andere buurlanden, zoals Oostenrijk en Frankrijk. De regering van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen, die grenzen aan Nederland, deden met succes een beroep op Merkel om de strenge grenscontroles niet in te voeren aan de Duits-Nederlandse grens. Volgens Merkel is er voortdurend overleg tussen de autoriteiten in de grensstreek waardoor de reisbeperkingen in de praktijk niet nodig zijn

Translate »