Glasvezel op businesspark Spikweien

Glasvezel op businesspark Spikweien

VENLO – Er zijn veel aanbieders op het gebied van glasvezel actief en er is veel onduidelijkheid over de mogelijkheden. Piet Peters, voorzitter van afdeling Spikweien en directeur van PTS-Technische Service bv vertelt over zijn ervaring op Businesspark Spikweien.

Businesspark Spikweien in Lomm is één van de bedrijventerreinen in Venlo en als zodanig vertegenwoordigd in Ondernemend Venlo. Als bestuur van Ondernemend Venlo willen wij er naar streven om een optimale bereikbaarheid voor de ondernemers te creëren. Een goed werkende internetverbinding is onderdeel hiervan.

De regionale ondernemers in Venlo zijn gebaat bij een goed en optimaal werkende internetverbinding. Een glasvezelverbinding kan hier optimaal aan bijdragen. Een modern glasvezelnetwerk is volgens Piet Peters dus niet alleen belangrijk voor de industrie, maar ook voor slimme technische oplossingen zoals service op afstand, bewaking op afstand van processen, alarmsystemen en video meetings.

Hoewel Piet Peters vraagtekens zet bij de chaotische opstart, is hij blij dat Glasvezel Buitenaf op Spikweien aan de slag gaat met de aanleg. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om enige duidelijkheid te krijgen in het aanbod van internetproviders. Er was een overvloed aan informatie, het was niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de uitvoering, voor de aanleg en hoe de eigen IT-middelen hier in te passen waren. Los van dit alles wordt geschermd met prijzen met verbindingen één op één of meer. Veel bedrijven proberen een graantje mee te pikken van de uitrol van de glasvezel. Vijf of nog meer bedrijven die de ondernemer continu benaderen of hij meedoet en dat hij een beter aanbod heeft dan zijn collega-aanbieder. Het bedrijf dat de infrastructuur aanlegt, staat niet helemaal los van één van de providers.

Piet adviseert dus om u goed te laten informeren door uw eigen IT-bedrijf, neem ze mee in het proces en weeg alle voor en tegens tegen elkaar af. Neem een beslissing waar u de komende tijd en minimaal een jaar profijt van hebt en waar uw bedrijf goed geborgd is. Neem geen goedkope overeenkomst en let op de responstijd bij problemen en de beschikbaarheidsgaranties die worden geboden. Heeft u geen één op één verbinding nodig, doe het dan niet. Dit is voornamelijk interessant voor grote bedrijven. Voelt u zich goed bij uw huidige aansluiting en heeft u als klein bedrijf niet meer nodig, laat u niet verleiden. Neem geen overhaast besluit of teken niets tot u het zeker weet.

Glasvezel wordt de toekomst. Wij wens u succes en wijsheid toe in deze.

Translate »