ING sluit helft bankkantoren in Limburg

ING sluit helft bankkantoren in Limburg

ING sluit landelijk meer dan de helft van zijn Nederlandse bankkantoren. Van de zeven kantoren in Limburg blijft Maastricht zeker open. Over de overige zes, in Venlo, Roermond, Sittard, Hoensbroek, Heerlen en Weert kan ING nog niets zeggen. Dat wordt de komende maanden besloten. „Mocht één van deze kantoren toch sluiten dan komt er in elk geval een servicepunt in de buurt voor terug”, aldus een woordvoerster van ING.

Door de massale sluiting gaan 440 banen verloren. De nieuwe reorganisatie komt bovenop ingrepen die het financiële concern vorig jaar al had aangekondigd. Het aantal eigen bankkantoren neemt met 69 af, waardoor er maar 59 overblijven. Volgens ING was er bij de kantoren die dichtgaan, nog maar weinig toeloop van klanten. Wie toch nog bij de bank langs wil, wordt doorverwezen naar een ING-servicepunt in bijvoorbeeld de Bruna. Van dit soort punten krijgt ING er komende tijd juist meer.

Banen
Door de ingreep gaan 240 banen verloren bij de kantorenorganisatie en nog eens 200 bij bedrijfsonderdelen die zich bezighouden met het adviseren van klanten. Het uitgangspunt is de medewerkers zo veel mogelijk naar een nieuwe baan te begeleiden. Dat kan zowel binnen als buiten de bank zijn. Ook zullen tijdelijke contacten niet worden verlengd en er komt een vrijwillige vertrekregeling.

Advies
Topman Ruud van Dusschoten van ING Nederland legt uit dat de bank tegelijk ook de organisatie voor vermogensadvies aanpast. Het geven van financieel advies gebeurt tegenwoordig steeds meer digitaal en klanten willen volgens hem in het algemeen pas na hun digitale zoektocht persoonlijk advies van een specialist.

De digitalisering van de bank is door de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. „Vanwege de coronamaatregelen heeft ING het afgelopen jaar opnieuw meer processen gedigitaliseerd”, aldus Van Dusschoten. „Zo was het al niet meer nodig om naar een kantoor te komen om een particuliere betaalrekening te openen. Nu hoeft dat ook niet meer om een adres of een mobiel nummer te wijzigen.”

Translate »