Maike Hajjoubi nieuwe directeur euregio rijn-maas-noord

Maike Hajjoubi nieuwe directeur euregio rijn-maas-noord

Mönchengladbach – Maike Hajjoubi is per 1 maart 2020 de nieuwe directeur van de euregio rijn-maas-noord. Ze volgt Andy Dritty op die sinds medio dit jaar gedeputeerde is bij de Provincie Limburg. Momenteel werkt ze als onderwijsmanager bij Fontys Hogeschool Pedagogiek in Sittard.

Hajjoubi (35) is Duitse en gaat al bijna 16 jaar iedere dag de grens over voor studie en werk in Nederland. Zij heeft ruime ervaring als leidinggevende van multiculturele teams en een goed gevoel voor de zakelijke en persoonlijke culturele verschillen tussen beide landen. Ook heeft ze ervaring met het Europese subsidieprogramma INTERREG voor grensoverschrijdende Duits-Nederlandse projecten. Als directeur van het kantoor in Mönchengladbach is zij aanspreekpunt voor alle steden en gemeenten in het gebied, waar steden zoals Venlo, Roermond, Mönchengladbach, Krefeld, Neuss en Düsseldorf onder vallen. Hajjoubi is Master of Science (MSc) in International Business en studeerde cum laude af aan de Universiteit Maastricht.

De euregio rijn-maas-noord is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband dat tot doel heeft de Duits-Nederlandse samenwerking in het grensgebied te versterken. Zo’n 30 gemeenten en overheidsinstanties uit beide landen zijn lid van de euregio, evenals Industrie- und Handelskammer en MKB-Limburg. De algemene activiteiten van de euregio rijn-maas-noord worden mede gefinancierd door subsidies van de provincie Limburg en door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Projecten in het kader van de het INTERREG V A-programma worden gefinancierd door de Europese Unie, de provincie Limburg en de ministeries van Economische Zaken van Nederland en van Noordrijn-Westfalen. De euregio is ook verantwoordelijk voor het GrensInfoPunt voor mensen die over de grens willen werken alsmede het project euregio-Xperience dat stages, taalcursussen en sollicitatietrainingen voor MBO-studenten verzorgt.

Translate »