Pilot CyberBewust Venlo

Pilot CyberBewust Venlo

We hebben het bijna allemaal wel eens ontvangen; een phising mail, met daarin een link naar een op het oog betrouwbare website. Als je dan op zo’n link klikt, kan het zomaar gebeuren dat de telefoon of computer blokkeert en als je echt pech hebt moet er ook nog betaald worden om de apparatuur weer te kunnen gebruiken. Dit is een voorbeeld van ransomeware waarbij een eenvoudige handeling kan leiden tot grote vervelende gevolgen. Andere voorbeelden van cybercrime zijn hacking, phishing, passwordlekkages, DDoS-aanvallen en malware.

Ondernemend Venlo zet zich in dat de aangesloten ondernemers op een zo veilig mogelijke wijze optimaal kan functioneren. Daarom hebben we in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen Nederland afdeling Limburg, ZeroPlex en Koenen en Co de nieuwe tool ‘CyberBewust Venlo’ ontwikkeld om onze ondernemers te helpen zich te wapenen tegen cybercrime.

Vrijwel dagelijks worden bedrijven slachtoffer van cybercriminaliteit. Niet alleen grote organisaties, zoals VDL of ANWB maar steeds vaker richten cybercriminelen hun pijlen op het MKB. Het midden- en kleinbedrijf is in veel gevallen kwetsbaar door het gebrek aan tijd, kennis en budget om effectieve maatregelen te treffen. Ook krijgt iedere ondernemer te maken met de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van digitale veiligheid. Alle reden om uw cyberweerbaarheid te verbeteren! Je staat er niet alleen voor. Met de pilot ‘CyberBewust Venlo’ bieden we je de mogelijkheid om laagdrempelig grote stappen te zetten in cyberweerbaarheid.

Er is budget voor 50 ondernemers, dus meld u snel aan voor de pilot ‘CyberBewust Venlo’
De afgelopen periode heeft Ondernemend Venlo alle bedrijven die in aanmerking komen om deel te nemen aan de pilot een mail gestuurd. Heb je deze mail niet ontvangen? Neem dan contact op met info@parkmanagementvenlo.nl.

De pilot Cyberbewust is een initiatief van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) – Bedrijventerreinen Ondernemend Venlo.

Translate »