Twee Venlose bedrijven maken werken in ‘1,5 meter-economie’ mogelijk

Twee Venlose bedrijven maken werken in ‘1,5 meter-economie’ mogelijk

In strijd tegen de verspreiding van het coronavirus introduceren twee leden van Ondernemend Venlo nieuwe producten. Zo heeft Market glasschermen ontwikkeld en brengt Akarton separatoren van golfkarton op de markt. Daarmee leveren ze een belangrijke bijdrage aan het mogelijk maken van werken in de ‘1,5 meter-economie’.

Het coronavirus maakt ondernemers creatief. Dat bewijzen twee bedrijven in Venlo. Zij namen het initiatief om producten te ontwikkelen zodat het werk zoveel mogelijk door kan gaan. Met hun nieuwe producten kunnen bedrijven en instellingen zich namelijk aan de regels houden om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Separatoren
Akarton, gevestigd op bedrijventerrein Noorderpoort, heeft zogeheten separatoren gemaakt. Met deze wanden kunnen medewerkers veilig naast elkaar werken, zowel bij staande werkplekken, bureaus en sta/zit-plekken. De separatoren zijn gemaakt van sterk, honderd procent FSC gecertificeerd, golfkarton en zijn volledig te recyclen. De separatoren zijn eenvoudig te monteren, niet zwaar en kunnen ook als prikbord of dergelijke worden gebruikt. Ze zijn per tien stuks verpakt en voorzien van een afdruk met daarop de voorschriften voor een veilig werkomgeving.

Glasschermen
Market, gevestigd op bedrijventerrein Spikweien, introduceert een coronaglasscherm. Het bedrijf biedt de stijlvolste glasbeschermingen voor elke toepassing waar 1,5 meter afstand gewenst is. Denk aan onder meer apothekers, ziekenhuizen, gemeentehuizen en advocatenkantoren. De schermen zijn van glas in plaats van acryl- of plexiglas en dat geeft veel voordelen. Het belangrijkste pluspunt is de hygiëne. Ook zijn ze krasvrij, niet statisch, stabieler, mooier en geschikter voor een langere periode.

Meer informatie
Interesse in de producten? De glasschermen zijn verkrijgbaar via www.coronaglasscherm.nl en op de www.karton.nl vindt u de separatoren.

Translate »