Uitbreiding truckparking James Cookweg van start

Uitbreiding truckparking James Cookweg van start

VENLO – Wethouder Erwin Boom (Economische Zaken) en Peter Thissen (voorzitter Ondernemend Venlo) gaven samen met Ton de Lang (Exploitant Truckstop Venlo) en Ruud van Heugten (Directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo) op maandag 25 oktober jl. het startsein voor de uitbreiding van de #truckparking aan de James Cookweg.

De huidige beveiligde parking met parkeercapaciteit voor 225 vrachtwagens wordt uitgebreid naar 390 plekken. Het naastgelegen terrein van 2,5 ha wordt bestraat, verlicht en er komt een hekwerk en camerabewaking. Bovendien wordt er een nieuw restaurant gebouwd. Met de exploitant Truckstop Venlo is een langjarige overeenkomst gesloten waardoor het beheer van de parkeervoorziening voor de lange termijn is verzekerd.

Terugdringen overlast
In de afgelopen jaren heeft de parkeerplek een hoge bezettingsgraad laten zien. Nu gestart wordt met de uitbreiding betekent dit een bijdrage aan het terugdringen van parkeren in bermen en wijken. Dit vermindert de overlast naar de omgeving en onveilige situaties. De investeringen voor de basisinrichting worden door bijdragen van de Gemeente Venlo, Greenport Venlo, Ondernemend Venlo en een Europese subsidie gedekt. Deze truckparking wordt mede gefinancierd door de financieringsfaciliteit voor Europese verbindingen. Truckstop Venlo investeert in het restaurant, sanitaire voorzieningen, beveiliging en toegangspoorten.

Naar verwachting kan de uitbreiding eind 1e kwartaal van 2022 in gebruik worden genomen.

Bekijk ook het filmpje van Omroep Venlo.

Translate »