Windmolenpark Greenport Venlo

Windmolenpark Greenport Venlo

VENLO – In 2020 starten Greenchoice en Windunie met de bouw van Windpark Greenport Venlo. In totaal bouwen ze negen windturbines met een gezamenlijk vermogen voor circa 28.000 huishoudens. Naar verwachting is het windpark in 2021 operationeel.

Greenchoice en Windunie zetten dan ook actief in op lokale participatie en werken hiervoor samen met de energiecoöperaties Samenstroom (Venlo) en Reindonk Energie (Horst aan de Maas). Deze coöperaties

De energiecoöperaties Samenstroom (Venlo) en Reindonk Energie (Horst aan de Maas)krijgen de mogelijkheid om een participatieregeling op te zetten voor maximaal 4 windmolens. Met deze regeling kunnen bewoners en bedrijven van omliggende gemeenten investeren in én profiteren van het windpark.

Duurzaamheid
Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Er wordt geprobeerd om bij de herinrichting zo veel mogelijk rekening te houden met natuur en landschap en een gesloten grond- en waterbalans. Daarnaast is er veel aandacht voor duurzame energieopwekking zoals zonnedaken, een windmolenpark en aardwarmte.

Translate »