Bedrijfsleven wil verbreding A67

Bedrijfsleven wil verbreding A67

Er wordt al jaren gesproken over verbreding van de A67, de snelweg tussen Venlo en Eindhoven. In de volksmond wordt het ook wel de ongeluksweg genoemd. Regelmatig staat het verkeer vast omdat er een ongeval is gebeurd. Op dit moment wordt er weer naar de situatie gekeken en worden maatregelen besproken om de doorstroming te verbeteren.

Volgens de ondernemersvereniging in Zuidoost-Brabant, VNO-NCW Brabant-Zeeland, is de enige oplossing om de hele snelweg tussen Eindhoven en Venlo te verbreden naar drie rijstroken. Het heeft weinig zin om een gedeelte van de snelweg te verbreden, dan blijven er problemen met de doorstroming bestaan op het punt waar de snelweg weer tweebaans wordt.

In het Eindhovens Dagblad geven de ondernemers aan dat een gefaseerde aanpak wel acceptabel is. Er zou dan echter weinig tijd moeten zitten tussen de eerste en tweede fase van verbreding.

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen neemt na 21 november een besluit over wat er met de snelweg moet gebeuren. Mocht besloten worden om de A67 te verbreden dan duurt het nog jaren voor het daadwerkelijk is gerealiseerd.

Translate »