Bedrijven Venlo zijn overlast en gevaar door geparkeerde vrachtwagens helemaal beu

Bedrijven Venlo zijn overlast en gevaar door geparkeerde vrachtwagens helemaal beu

VENLO – „Dit kan zo niet langer doorgaan”, zegt voorzitter Peter Thissen van Ondernemend Venlo over het parkeeroverlast van vrachtwagens op bedrijventerreinen tijdens zon- en feestdagen.

Donderdag was zo’n feestdag: de Dag van de Duitse eenheid. Omdat er in Duitsland een rijverbod geldt op zon- en feestdagen parkeren vrachtwagenchauffeurs hun truck langs de weg in Venlo. De truckers, meestal afkomstig uit Oost-Europa, staan vaak overal op bedrijventerreinen en op vluchtstroken van snelwegen zoals de A67. Dat leidt tot onveilige situaties.

In het filmpje van parkmanager Lidy Rutten, dat vorige week is opgenomen, is te zien hoe een trucker op Trade Port West in het donker bij een bedrijf probeert te komen terwijl tientallen vrachtwagens verkeerd staan geparkeerd. „Dit hoort zo niet”, zegt Thissen over de video. „Ik ben pissig, omdat de ondernemers hun werkzaamheden niet kunnen uitvoeren doordat hun terreinen worden geblokkeerd door fout geparkeerde vrachtwagens. Het moet nu écht ophouden.” Volgens Thissen hebben zelfs dodelijke ongelukken plaatsgevonden in Venlo, omdat scooters ’s nachts tegen geparkeerde vrachtwagens zijn gereden.

‘Onbegrijpelijk’
Niet alleen de onveilige situaties zorgen voor ergernis bij Thissen, ook de overlast. „Vrachtwagenchauffeurs laten een enorme troep achter, ze doen hun behoefte op straat en ik heb gehoord dat er een tippelzone is. Het probleem wordt alsmaar groter. Dat dit allemaal in Nederland kan is onbegrijpelijk.” Volgens Thissen wordt het tijd dat Ondernemend Venlo zijn tanden laat zien. Handhavers voor toezicht en veiligheid kunnen het probleem deels oplossen, vindt de voorzitter. „Wanneer houdt het nou eens op? Desnoods moet ik de handhavers zelf betalen, want dit moet nu stoppen.”

Video: Lidy Rutten

Translate »