Bouwstart Brightlands: nieuw gebouw voor werkplaatsen

Bouwstart Brightlands: nieuw gebouw voor werkplaatsen

VENLO – Op 16 september was de officiële bouwstart van Brightworks – een nieuw gebouw op Brightlands Campus Greenport Venlo. Het nieuwe gebouw biedt vanaf februari 2021 ruimte aan ondernemers die zich op de campus willen vestigen of daar al gevestigd zijn en op zoek zijn naar werkplaatsen. Provincie en gemeente Venlo investeren ruim 1,5 miljoen euro in de werkplaatsen die een plek krijgen achter de Villa Flora.

Ruud van Heugten, directeur Campus Vastgoed Greenport Venlo: ‘De campus groeit niet alleen snel, maar ook de diversiteit van de bedrijven en instellingen die belangstelling tonen voor vestiging op de campus neemt toe. Behalve kantoorruimten en laboratoria is er behoefte aan werkplaatsen. Als Campus Vastgoed hebben we op basis van gesprekken met ondernemers het Brightworks concept ontwikkeld. Dit zijn zelfstandige units die wat betreft ontwerp aansluiten bij de Villa Flora en onderling schakelbaar zijn. Hier kan door de hoogte van de ruimte en de technische basisvoorzieningen een breed palet aan activiteiten plaatsvinden. Ook de halve verdieping biedt mogelijkheden door werkplekken.’

Brighworks
Hubert Mackus, gedeputeerde Provincie Limburg (portefeuille met o.a. Brightlands Campus Greenport Venlo): ‘De grote behoefte van ondernemers aan ruimte om zich te vestigen, is misschien wel het meest tastbare bewijs voor alle positieve ontwikkelingen rond de campus in Venlo en de hele regio. Brightworks biedt die ruimte. Het geeft aan dat de samenwerking tussen ondernemers, wetenschappers en studenten floreert op het gebied van future farming, van onderzoek naar gezonde en veilige voeding en van bio-circulaire economie. Dat ondernemers er bewust voor kiezen hierbij aan te sluiten en banen te creëren en andere ondernemers hier willen uitbreiden, illustreert opnieuw dat het concept als een magneet werkt. Dat is een compliment voor al die partijen, die hier al jarenlang met veel inzet en passie aan werken.’

Unieke plekken voor innovaties
Saskia Goetgeluk, directeur Brightlands Campus Greenport Venlo: ‘Door het succes van de box-in-boxen in Villa Flora weten we dat er behoefte is aan kleinschalige ruimtes. Brightworks krijgt een strategische plek op de campus, zodat ook huurders van de Innovatoren, Brighthouse en Villa Flora op korte afstand van elkaar kunnen werken en zo verschillende behoeftes kunnen combineren. In een volgende fase kunnen nieuwe gebouwen volgens het concept Brightworks aan de campus worden toegevoegd. Het nieuwe, ‘grote’ Brighthouse speelt al in op de vraag naar lab- en onderzoeksruimte. Daarnaast worden er onderzoekskassen ontwikkeld, waarbij gecompartimenteerde ruimtes afgenomen kunnen worden (“kas-in-kas”).

Wethouder Erwin Boom: ‘De bouw van de Brightworks is de volgende stap in de verdere voltooiing van de Brightlands Campus Greenport Venlo. De combinatie van onderzoek en praktijk krijgen op deze manier een zichtbare plek op het terrein’.

Het Brightworks gebouw bestaat uit units die standaard zijn voorzien van toilet, water en elektra (krachtstroom). Er zijn units van 110 m2 (75 m2 met een verdiepingsvloer van 35 m2)  en units van 220 m2 (150 m2 met een verdiepingsvloer van 70 m2).  De indeling en samenstelling van units is echter flexibel en kan op verzoek van de klant nog variëren.

Translate »