Chinese zijderoute naar Venlo

Chinese zijderoute naar Venlo

VENLO – Logistiek dienstverlener Cabooter Group Venlo en ontwikkelingsmaatschappij LIOF (overheid) gaan samenwerken met de China Investment Promotion Agency (CIPA overheid China). Doel is om regio Venlo met de 2 bestaande terminals en de nieuwe terminal op Trade Port Noord bij Chinese bedrijven op de kaart te zetten als logistieke hotspot van Europa. 

De drie organisaties hebben daarvoor een overeenkomst getekend op vrijdag 20-09-2019 in Venlo. Onder de naam Sino-Europe Logistics Park Venlo Region gaat CIPA Venlo in China promoten als dé plaats voor Chinese bedrijven om de Europese markt te bedienen. En omgekeerd, om vanuit deze regio goederen bestemd voor de Chinese markt te verzamelen en te verschepen.

De samenwerking staat ook open voor andere partijen die een belang hebben bij een sterkere handelsbetrekking tussen Limburg en China.

Het CIPA; het agentschap voor investeringsbevorderingen van China, het LIOF en de Cabooter Group hebben met het Sino-Europe partnership een mooie basis gelegd voor verdere Chinese samenwerking op gebied van e-commerce- en transport. De Chinese bedrijven worden door Sino-Europe geholpen om succesvol in de regio te kunnen starten.

Het LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij, initieerde de samenwerking om de regio aantrekkelijker te maken voor Chinese bedrijven. Hierbij is Venlo gekozen vanwege zijn goeie verbindingen met de havens van Rotterdam en Antwerpen, en de luchthavens Schiphol en Maastricht-Aachen. Venlo is hiermee de ideale logistieke toegangsweg tot de Europese markt.

De Cabooter Group ontwikkelt op Trade Port Noord de grootste inland trein terminal van Nederland. Het bedrijf verwacht, met de sterk stijgende vraag naar Chinese producten, dat de meeste spoorterminals het aanbond van de Chinese treinen niet aan kunnen. Met de nieuwe terminal kunnen er in Venlo tot wel 20 volle vrachttreinen per dag overgeladen worden. Met deze samenwerking hopen het CIPA, het LIOF en de Cabooter Group Sino-Europe op de kaart te krijgen bij de Chinezen en de hele regio economisch te bevorderen.

Gezamenlijk lanceerden zij voor deze samenwerking de volgende websites;
www.sino-europe -logistics.com Overige informatie vindt u via: www.cabootergroup.com

Translate »