Commissie Internationalisering in gesprek met minister Hoekstra

Commissie Internationalisering in gesprek met minister Hoekstra

VENLO – Commissievoorzitter Internationalisering Vincent Pijnenburg was op uitnodiging van Venlose CDA Spitzenkandidat Tom Verhaegh bij een bijeenkomst in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen en sprak met Minister Hoekstra over het belang van de grensoverschrijdende samenwerking voor Noord-Limburg en de rol van Fontys daarbinnen. Een eervolle en leuke ervaring!

De bijeenkomst met als thema “regionale opgaven Noord-Limburg” was een mooie gelegenheid voor Vincent Pijnenburg om aandacht te vestigen op de invloed van de grens op regio Noord-Limburg; het belang van Duitsland-aandacht voor Noord-Limburg; het belang van grensoverschrijdende samenwerking voor zowel werknemers, werkgevers als de regio als geheel en het belang van laagdrempelige instrumenten zoals de internationaliseringsscan (mede ontwikkeld door Ondernemend Venlo!).

Covid
Verder kwam ter sprake de gevolgen van covid voor ondernemers die aan de ene kant van de grens wonen en aan de andere kant werken, zij lopen tegemoetkomingen mis. Zij vallen deels tussen wal en schip.

Translate »