Crossroads Limburg lanceert Subsidie Startfee Fonds

Crossroads Limburg lanceert Subsidie Startfee Fonds

VENLO – Crossroads Limburg lanceert het Subsidie Startfee Fonds. Het voorziet in een fonds om subsidieaanvragen toegankelijker en betaalbaarder te maken. Ondernemers maken aanspraak op 2/3e deel van de financiering van de startfee en, zodra de subsidie verstrekt wordt, storten ze deze terug. Het fonds is een samenwerking met subsidieadviesbureau TRIAS uit Venlo.

Voorzitter van Crossroads Limburg, Stephan Satijn, is bijzonder verheugd met de lancering van het fonds: ‘Aan goede plannen geen gebrek in deze regio, maar financiële middelen voor het uitvoeren van deze plannen zijn niet altijd voor handen. Dit fonds werkt enorm drempelverlagend voor ondernemers om te innoveren en hiervoor subsidie aan te vragen. De regio is hier enorm bij gebaat’. Crossroads Limburg vult het fonds met in totaal €15.000 aan financiële middelen.

Ron Coenen, directeur van TRIAS licht verder toe: ‘Het revolverende karakter brengt een heus innovatiesysteem op gang. Wij hebben er vertrouwen in dit systeem samen met Crossroads Limburg succesvol te kunnen uitrollen’. De eerste twee ondernemers, Piglet Treatment Systems uit Leunen en Microfan uit Horst, hebben zich reeds gemeld met een gezamenlijke aanvraag voor de ontwikkeling van een slim stal-monitoringsysteem voor varkens.

Over Crossroads Limburg
Crossroads Limburg is door de regionale triple helix opgericht om voor Noord-Limburg een gezamenlijke regionale economische agenda te ontwikkelen om nationaal en internationaal meer impact te kunnen maken.

Over TRIAS
TRIAS is een subsidieadviesbureau gevestigd in Venlo en op de Brightlands Health Campus in Maastricht. Het biedt subsidieadvies en -ondersteuning aan private en publieke organisaties.

Translate »