Een frisse blik op de arbeidsmarkt, Event 5 november

Een frisse blik op de arbeidsmarkt, Event 5 november

VENLO – Hoe staat ’t eigenlijk écht met de arbeidsmarkt? Krap, krapper, krapst, zo wordt het wel samengevat. Bedrijven noteren een recordaantal vacatures en de inhoud van functies gaat veranderen. Maar is er reden voor een mineurstemming? Integendeel! Want Nederland heeft nog een onbenut arbeidspotentieel van ongeveer een miljoen mensen; mensen met specifieke kennis, ervaring en vooral heel veel competenties.

Kunnen we die twee ontwikkelingen op elkaar leggen, als puzzelstukjes die naadloos in elkaar vallen? En zo ja, hoe dan? Een panklaar antwoord is er natuurlijk niet. Maar wat enorm kan helpen, is anders te kijken en anders te doen. Wat dat precies betekent? Kom op 5 november aanstaande naar ons event ‘Een frisse blik op de arbeidsmarkt’. Van 15.00 tot ca. 19.00 uur in de Kasteeltuinen Arcen.

Een inspirerend en vooral interactieve bijeenkomst voor ondernemers, directeuren en HR professionals. Onderwerpen die de revue passeren, zijn trends & ontwikkelingen, een duidelijk beeld van de regionale arbeidsmarkt (Regio in Beeld) en vooral heel veel praktische inzichten om eens op een andere manier naar uw werving- en selectieproces te kijken. Kortom: een event waar u bij wilt zijn.

Sprekers

Prof. Dr. Paul de Beer
Paul de Beer is bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen op de Henri Polak leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam en onderzoeker bij het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS). Hij doet onderzoek op het terrein van arbeidsverhoudingen, arbeidsmarktontwikkelingen, de verzorgingsstaat, solidariteit, individualisering en de waarde van werk. Paul de Beer is een veelgevraagd spreker over deze thema’s in binnen- en buitenland.

Dr. Jeroen van den Berg
Als arbeidsmarktadviseur van UWV voor de regio’s Noord-Limburg en Midden-Limburg voorziet Jeroen van den Berg beleidsmakers, onderwijsinstellingen, ondernemers en recruiters van data en advies over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Met zijn econometrische achtergrond is Jeroen hoofdverantwoordelijke voor de methodische ontwikkeling van arbeidsmarktindicatoren. Daarnaast is hij trainer bij de academie van UWV

Aanmelden voor dit evenement kan via: http://magazine.wspnoordlimburg.nl/een-frisse-blik-op-de-arbeidsmarkt/aanmeldformulier/

Translate »