Eerste Corona-virus patiënt in Venlo

Eerste Corona-virus patiënt in Venlo

In Venlo is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om het eerste geval van corona in Noord-Limburg. Ook in Leudal is iemand besmet geraakt. Volgens actuele cijfers van het RIVM zijn in Limburg in totaal zes nieuwe besmettingen.

Het aantal besmettingen in de GGD regio Limburg Noord komt daarmee op drie. Zondag werd bekend dat iemand in Roermond is besmet. In Limburg zijn in totaal 22 personen besmet met het coronavirus.

In Venlo gaat het om een gezin dat op vakantie is geweest in Noord-Italië. Een van de ouders is besmet. Twee van hun kinderen zitten op het Valuascollege. Ze zijn op school geweest terwijl ze al griepachtige klachten hadden. Op de school wordt nu uitgezocht met wie de leerlingen contact hebben gehad. Een derde kind zit op het Blariacumcollege en heeft geen klachten. Het hele gezin is thuis in isolatie.

De persoon in Leudal die besmet is geraakt zit in thuisisolatie. De rest van het gezin heeft geen klachten. Ook zij blijven uit voorzorg thuis.

Ziekenhuis VieCuri, met vestigingen in Venlo en Venray, meldt maandag dat een van zijn medewerkers besmet is geraakt met het coronavirus. Waar deze medewerker woont, is niet bekendgemaakt. De medewerker kreeg thuis klachten en heeft zich per direct ziek gemeld. Volgens de RIVM-richtlijn hebben patiënten en medewerkers daardoor geen besmettingsrisico gelopen.

 

Translate »