Elektrische deelauto’s in Venlo

Elektrische deelauto’s in Venlo

Amber opent eerste Noord-Limburgse hub bij Van der Valk Venlo
Sinds vrijdag 9 augustus is het ook vanaf Venlo mogelijk: Amberen, ofwel het gebruik maken van de elektrische deelauto’s van Amber. In samenwerking met het Van der Valk hotel werd op de locatie in Venlo de eerste Noord-Limburgse hub geopend. Hiermee is het voor zowel zakelijke als privégebruikers mogelijk om te reizen met een elektrische deelauto. Een succesvol resultaat dat voortkomt uit onze samenwerking met Open Brains!

De Werkgroep Duurzame Bedrijventerreinen van Ondernemend Venlo houdt zich actief bezig met het verduurzamen van bedrijventerreinen in de regio Venlo. Als partner van Open Brains zijn we dan ook altijd benieuwd naar innovaties hieromtrent! Zo werd in het voorjaar van 2018 door Ruud Janssen van BMW tijdens een Open Brains sessie zijn idee voor elektrisch deelrijden in Limburg gepitcht. Hierna is het balletje gaan rollen… Het idee werd positief ontvangen, waarna BMW en Amber in gesprek zijn gegaan over hoe dit uit te rollen in Limburg. De Werkgroep Duurzame Bedrijventerreinen hield hierin een belangrijke rol in onder andere de bepaling van de meest geschikte locatie. De komst van de Amber hub is dan ook succesvolle uitkomst voor de samenwerking van Open Brains en Ondernemend Venlo!

En dit is pas het begin. Bij Open Brains worden wekelijkse innovatieve ideeën gepitcht en vervolgens met hulp van de communityleden naar een hoger niveau getild. De uitrol van het idee van Ruud Janssen is dan ook perfect voorbeeld van een succes waar de Open Brains community aan heeft bijgedragen. Daarnaast voor Ondernemend Venlo een succes in de ontwikkeling naar duurzame bedrijventerreinen.

Elektrische deelauto’s dragen namelijk actief bij aan verduurzaming. Elektrische auto’s produceren geen CO2, ze worden opgeladen met groene stroom en het grootste deel van het interieur bestaat uit gerecyclede materialen. Bovendien is één elektrische deelauto, genoeg voor 10 personenauto’s. De meeste auto’s staan tenslotte 95% van de dag stil. Dat is onnodig, als je het Amber vraagt. Op deze manier ambiëren we samen duurzame bedrijventerreinen in Venlo.

Benieuwd hoe jij gebruik kunt maken van de elektrische deelauto’s? Neem eens een kijkje op de Amber-website (www.driveamber.com) of kom langs op 13 september bij Open Brains waar we samen met Amber verder zullen brainstormen over elektrisch deelrijden in Limburg.

Translate »