Eerste handelsmissie tussen Belgisch en Nederlands Limburg een succes

Eerste handelsmissie tussen Belgisch en Nederlands Limburg een succes

De eerste officiële handelsmissie tussen de twee Limburgen krijgt volgend jaar een vervolg. Twee dagen lang waren ruim 20 ondernemers uit beide Limburgen met elkaar op pad om de handelsbetrekkingen te vergroten. 

“Dit smaakt naar meer”, aldus initiatiefnemer Armand Vliegen. “Terugblikkend op deze unieke en zeker niet alledaagse handelsmissie is de conclusie dat dit meer dan een vervolg waard is.” De deelnemers werden al tot pioniers betiteld door Herman Reynders tijdens de afsluitende borrel in de ambtswoning van de gouverneur van Belgisch Limburg in Hasselt. Zo meldt ‘Wij Limburg’.

De handelsmissie startte in het gouvernement in Maastricht met een ontvangst door gouverneur Theo Bovens, gedeputeerde Joost van den Akker en de Nederlandse consul-generaal in Antwerpen, Bert van der Lingen. De ondernemers werden in twee dagen ontvangen bij onder meer de Brightlands Campus in Maastricht, Droneport St Truiden en de Corda Campus in Hasselt. Uit de eerste handelsmissie tussen beide Limburgen bleek dat ondernemers vaak niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden om zaken te doen over de grens. Door de tweedaagse reis zijn volgens de initiatiefnemer nieuwe zakencontacten ontstaan en is duidelijk de behoefte gebleken om vaker handelsreizen te organiseren.

Translate »