Fonds voor duurzamer Limburg uitgebreid naar 268 miljoen euro

Fonds voor duurzamer Limburg uitgebreid naar 268 miljoen euro

LIMBURG – Het Limburgs Energiefonds (LEF) wordt flink uitgebreid naar van 90 miljoen euro naar 268 miljoen euro. Initiatieven vanuit het bedrijfsleven en de samenleving kunnen gebruik maken van het fonds om projecten mee te financieren waarbij duurzame energie wordt opgewekt en de CO2-uitstoot wordt teruggedrongen.

Het fonds is opgericht in 2013 en voorziet in leningen in plaats van subsidies. Duurzaamheid staat centraal. Initiatieven waarbij producten en grondstoffen worden herbruikt vallen bijvoorbeeld ook onder het fonds.

Uitbreiding
De uitbreiding van het fonds komt voor rekening van diverse partijen zoals de provincie en de Europese Investeringsbank (EIB). Er lopen nog gesprekken met het Europees Investeringsfonds en het landelijke fonds Invest-NL. Er zijn inmiddels 47 projecten gerealiseerd. Het bedrijf Feunix Energy in Weert is daar een voorbeeld van: daar wordt met een vernieuwende recyclingtechniek plastic tot op moleculair niveau afgebroken. De grondstoffen worden daarna opnieuw gebruikt voor andere producten.

Translate »