Fontys Venlo workshop over grensoverstijgend ondernemen

Fontys Venlo workshop over grensoverstijgend ondernemen

Fontys Venlo organiseert op dinsdag 23 mei in het Engineering Lab de workshop ‘Breaking borders’.  Tijdens dit evenement wordt het licht geworpen op mogelijke oplossingen, verschillende standpunten en de unieke voordelen van grensoverschrijdende integratie op de arbeidsmarkt. 

Heb je er ooit aan gedacht om aan de andere kant van de grens te werken? Zo ja, met wie zou je contact opnemen voor hulp? In onze steeds meer geglobaliseerde wereld is de behoefte aan grensoverschrijdende integratie op de arbeidsmarkt belangrijker dan ooit geworden. Met het verkeer van mensen en goederen over internationale grenzen is het essentieel om de kansen en uitdagingen te onderzoeken die dit fenomeen met zich meebrengt. Daarom organiseert Fontys Venlo lectoraat Cross-Border Business Development deze workshop, waarbij je onder andere aan de slag gaat met het ‘competentiespel’, onder leiding van Nick Poeth. Dit spel is ontworpen om nieuwe inzichten te verschaffen in de dilemma’s die zich kunnen voordoen op de Nederlands-Duitse arbeidsmarkt. Neem deel aan deze inzichtelijke en interactieve workshop met drie speciale gasten: Lambert Weijs (EURES), Daniel Görtz (Personato) en Ton Raijmakers (Viking), waarin we dieper ingaan op dit zeer relevante vraagstuk. Alle drie de experts hebben uitgebreide arbeidsmarktervaring vanuit verschillende rollen. Ze houden zich dagelijks bezig met het verbinden van vraag en aanbod op de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via: https://goto.fontys.nl/forms/workshop.promoting.cross.border.labour.market.integration.opportunities.and.challenges.39670.en.htm

Praktische informatie
De workshop wordt in het Engels gegeven, maar deelnemers zijn vrij om in het Nederlands, Duits of Engels te spreken.
Inbegrepen: snacks en drinken

Fontys studenten
Voor Fontys studenten: Indien je in het kader van PPD wilt deelnemen,
zorg ervoor dat u zich ook registreert op het PPD-portaal om dit te kunnen doen
ontvang je punten.

Informatie
Datum: 23 mei 2023
Plaats: Fontys Venlo, W1-0.04 (Service Engineering Lab)
Tijd: 15.00-17.00

Deze workshop maakt deel uit van een serie! Save the dates: 28 september & 16 november, ca. 15:00-17:00

Translate »