Gedreven Venlonaren met het doel om de stad te verduurzamen

Gedreven Venlonaren met het doel om de stad te verduurzamen

Het Venlose bedrijf Verduurzaming Nederland wil Venlonaren helpen om de CO2-reductiedoelen van de overheid te behalen en om mensen te laten besparen op de alsmaar stijgende energiekosten. Daarom stellen de specialisten – gratis – een onafhankelijk rapport op, met kwalitatieve en prijsvriendelijke verduurzamingsmogelijkheden. “Wij staan voor eerlijk en onafhankelijk verduurzamingsadvies.”

Oprichter en mede-eigenaar John Geenen kocht drie jaar geleden een instapklaar huis en wilde van het gas af. “Ik liet een medewerker van een bedrijf langskomen voor advies over besparingsmogelijkheden, maar hij was echter puur en alleen commercieel gericht bezig met het verkopen van zijn producten.” Geenen speurde vervolgens het internet af om een beter beeld te krijgen van verduurzamingsadviezen. “Er waren geen onafhankelijke adviseurs – een soort energie-aannemers – te vinden. Het was online één grote warboel, met bedrijven die alleen hun eigen producten aanprezen. Sinds mijn 18e heb ik een eigen online marketingbureau. Als ik zelf al moeite had met het verkrijgen van onafhankelijk advies, hoe moest iemand die niet goed is met computers deze informatie ooit vinden?” Hij dompelde zich, samen met compagnon en ervaren techneut Ruud Thissen, onder in de wereld van verduurzaming. Dit leidde tot de oprichting van Verduurzaming Nederland. “We bestaan inmiddels uit een jong en gezellig team, dat zich de klimaat- en milieu-problematiek enorm aantrekt. Het is dan ook ons doel om eerst Groot Venlo en vervolgens heel Nederland te verduurzamen.”

Lokale samenwerkingen
Wanneer een particulier of ondernemer advies wil, komt Ruud Thissen of een van de andere adviseurs langs voor een persoonlijk gesprek aan tafel. “Samen brengen we de gehele situatie in kaart”, zegt Geenen. “Wat voor ruimte is het, welke energiebesparende maatregelen zijn er mogelijk, hoeveel wordt er verbruikt en wat wil men nog in de toekomst (bijvoorbeeld overgaan naar elektrische auto’s)? Van isoleren tot een warmtepomp, ledverlichting en zonnepanelen; we bespreken werkelijk alles.” In het – gratis – op maat gemaakte energierapport dat uit de gesprekken rolt, staan niet alleen adviezen maar zijn ook offertes van verschillende installateurs bijgevoegd. “Waar normaal zes bedrijven over de vloer komen om offertes op te maken als je bijvoorbeeld zonnepanelen wilt, regelen wij alles in één bezoek. Omdat we onafhankelijk zijn, kijken we naar de beste mogelijkheden per uniek geval. De klant kan uiteindelijk zelf beslissen welke optie hij wel of niet kiest.”

Voor het onafhankelijk advies over duurzaamheid en de technische implementatie hiervan, werken de mannen van Verduurzaming Nederland samen met lokale ondernemers. “We willen lokaal iets betekenen, dus komen de installateurs met wie we samenwerken allemaal uit (Groot) Venlo. Toch blijft Verduurzaming Nederland altijd het eerste aanspreekpunt voor klanten en dragen we de volledige verantwoordelijk voor het naar wens aanbrengen van de installaties.”

‘Waar eerst alleen traditioneel onderhoud werd verricht, gaan we nu de bedrijventerreinen vergroenen, verduurzamen en verfraaien’

Gemak
Geenen, Thissen en de medewerkers doen er alles aan om klanten het verduurzamen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Daarom regelen zij daadwerkelijk alles, van A tot Z. “Wij weten precies, in tegenstelling tot de meeste klanten, welke subsidie-potjes de overheid heeft voor verduurzaming. Dus laat de administratieve rompslomp maar aan ons over.” Geenen begrijpt dat niet elke ondernemer een financiële buffer heeft of zijn kapitaal wil aanraken om duurzaamheidsinvesteringen aan te gaan. “Daarom kan men bij ons, via leasebedrijven, leningen hiervoor afsluiten. Met onze leningen kan men rendabel investeren, want uiteindelijk is de opbrengst altijd meer waard dan het rentepercentage. Het is dus sowieso een win-winsituatie.”

Geenen stelt dat je niet te lang moet wachten met het ondernemen van actie op het gebied van verduurzaming. “De prijzen voor grondstoffen worden hoger en het technisch personeelstekort loopt op. Dus hoe sneller je ermee begint, hoe hoger het profijt is. Dat kan ik je garanderen.”

www.verduurzamingnederland.nl

Translate »