Limburgse Circulaire Innovatie Top 2024

Limburgse Circulaire Innovatie Top 2024

Update 13 maart: De winnaars van de Gouden Tickets voor de landelijke finale zijn:

  • In de categorie Circulaire Start-up: Human Material Loop
  • In de categorie Circulaire Changemaker: Ekowood Houses
  • In de categorie Circulaire Community: De Glazenap

Deze bedrijven hebben zich onderscheiden door hun innovatieve benadering en toewijding aan het bevorderen van de circulaire economie. Hun erkenning benadrukt het belang van voortdurende inzet voor duurzaamheid en vooruitgang in de sector.

Landelijke finale op 15 maart 2024
De bezitters van het ‘Gouden Ticket voor de landelijke finale’ worden op 15 maart uitgenodigd in de Malietoren in Den Haag waar zij onder leiding van Joris Putman, per categorie, in gesprek gaan en de winnaar (via livestream) bekend wordt gemaakt.

——————–

Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie,  worden de winnaars van de “Golden Tickets to the finals” en de “Limburgse winnaar” bekend gemaakt.

Op 13 maart a.s. presenteert de top 8 van de meest vooruitstrevende circulaire initiatieven hun innovatie met een pitch. Van circulaire gemeenschappen tot individuele changemakers en start-ups, de finalisten van de Limburgse Circulaire Innovatie de voorhoede van de Limburgse circulaire vooruitgang. Van revolutionaire technologieën tot slimme bedrijfsmodellen en communities. Het zijn de pioniers en de partijen waar wij met z’n allen inspiratie uit kunnen putten, zeker gezien hun visie en doorzettingsvermogen. De nominaties zijn gebaseerd op criteria zoals samenwerking in de keten, schaalbaarheid, impact en innovatief karakter.

De Venlose genomineerden zijn:

Circulaire Change Maker
SAM Panels, lid van Ondernemend Venlo, afdeling Noorderpoort (LJ Costerstraat)

Circulaire Start-Up
NoA BIOSCIENCES BV, gevestigd op Brightlands Campus Greenport Venlo

Circulaire Community
Stichting Circular Design Group, gevestigd op Brightlands Campus Greenport Venlo
Stichting Exploitatie huis van de wijk De Glazenap, Tegelen.

De jury beoordeelt de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter.
De top 8-genomineerden pitchen tijdens de finale op 13 maart hun innovatie, waarna de jury de winnaar(s) bekend maakt.

De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Keyport, ESZL, BLM Wegenbouw, Gemeente Sittard-Geleen en de Rabobank. Met het event op 13 maart zetten we circulaire innovaties uit Limburg in de spotlight en laten we zien wat Limburg te bieden heeft.

Translate »