Genomineerden Lodewijk van der Grintenprijs bekend

Genomineerden Lodewijk van der Grintenprijs bekend

VENLO – Op dinsdag 14 september zijn de drie ondernemers bekend gemaakt die dit jaar gaan strijden om de Lodewijk van der Grinten Prijs.

Arthur de Ruiter (AMI BV), Sebastiaan Sanders (Leolux) en Jeroen Rondeel (Blue Engineering) zijn de ondernemers die de komende maanden door een deskundige jury beoordeeld zullen worden op diverse criteria. Uiteindelijk zal op 14 december de winnaar uitgeroepen worden tijdens een feestelijke avond in Theater De Maaspoort in Venlo.

Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar de manier waarop de genomineerde zich profileert ten aanzien van het thema van dit jaar: duurzaam ondernemerschap. Een actueel thema dat onlosmakelijk verbonden is met het ondernemerschap in de huidige tijd. De jury verwoordt het als volgt: “De duurzame ondernemer onderscheidt zich door aanpassingsvermogen, inspirerend leiderschap en vergroening van zijn bedrijf. Deze criteria zullen extra beoordeeld worden”.

Bij alle drie de ondernemers zit maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid in het DNA van het bedrijf.

Als algemeen directeur zorgt Arthur de Ruiter (AMI) ervoor dat het thema alom aanwezig is in de organisatie, waarbij Cradle to Cradle wordt gezien als de ultieme vorm van duurzaam ondernemen. AMI onderscheidt zich in de markt met haar behaalde C2C-certificering en is daarnaast toegetreden tot de Cradle to Cradle bouwgroep Nederland en de Taskforce Duurzame Bedrijventerreinen.

Volgens Sebastiaan Sanders (Leolux) is de kern met betrekking tot duurzaamheid: “precies maken wat een klant graag wil hebben en daarbij onze ‘voetafdruk’ minimaliseren. Reststromen worden hergebruikt, we betrekken onze grondstoffen uit de regio en daarnaast is Leolux zeer betrokken bij haar medewerkers en de omgeving, o.a. via de groene Leolux campus”.

Toen Jeroen Rondeel (Blue Engineering) zich realiseerde dat je ook als techneut een bijdrage kunt leveren aan een duurzamere wereld, is hij zich hier volledig op gaan focussen. Blue Engineering staat voor ‘een betere wereld op basis van techniek’. “De maatschappelijke uitdagingen vragen om een nieuw soort oplossing en deze kunnen we vinden door de evolutionaire antwoorden van de natuur te combineren met moderne technologie”.

De genomineerde ondernemers worden dinsdag gepresenteerd in het nieuwe hoofdkantoor van Canon Production Printing Netherlands aan de Van der Grintenstraat in Venlo. Een logische plek, als je je realiseert dat de grondlegger van het voormalige Océ (tegenwoordig Canon Production Printing) – Lodewijk van der Grinten – ook de naamgever is van deze ondernemersprijs.

De prijs is een initiatief van de Stichting LvdG Prijs, waarin LLTB Venlo-Horst, MKB Limburg, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samenwerken. Daarnaast is de stichting PRO77 dit jaar opgenomen in de organisatie van de LvdG Prijs. Een nieuwe prijs – Talent Award – voor professionals uit de regio beneden de 35 jaar.

Translate »