Gratis inzameling PD en flessenglas

Gratis inzameling PD en flessenglas

Vanuit Stichting Afvalfonds Verpakkingen en Nedvang – Nederland van Afval naar Grondstof is een traject opgestart waarbij zakelijk PD (plastic en drankenkartons) en flessenglas kosteloos kan worden ingezameld.

Stichting Nedvang coördineert al jaren de inzameling van het particuliere PD en gaat dit nu ook voor het bedrijfsleven coördineren. Het Afvalfonds en Nedvang doen dit namens de producenten en importeurs die de verpakte producten op de markt brengen.

Door deze gescheiden inzameling te financieren wil men meer PD en flessenglas uit het reguliere afval halen om zo het hergebruik te stimuleren.

Naast een kosteloze inzameling van PD en/of flessenglas zorgt dit natuurlijk ook voor een vermindering van uw restafval. Afhankelijk van de daadwerkelijke hoeveelheid PD en/of flessenglas, aanwezig in uw restafval, kan later gekeken worden naar het verlagen van de ledigingsfrequentie van uw restafvalcontainer.

Van 1 tot en met 31 mei 2023 is het mogelijk om uw bedrijf aan te melden voor de kosteloze inzameling van de stromen PD en flessenglas. L’Ortye is als partner aangesloten bij dit traject en biedt deze kosteloze lediging ook aan de ondernemers van Ondernemend Venlo aan, zelfs al bent u bij hen geen klant. Dit dankzij de goede samenwerking met onze parkmanager en we zijn ze dan ook erg dankbaar voor dit aanbod!

Heeft u interesse en wenst u meer informatie?
Neem dan contact met sales@lortye.eu of bel 088-3741166.

Check wat er bij PD-afval kan via de volgende link afvalwijzer

Translate »