Opening uitbreiding Truckstop

Opening uitbreiding Truckstop

Op maandagmiddag 8 mei werd de openingshandeling van Truckstop Venlo verricht door minister Mark Harbers. De huidige beveiligde truckparking is hiermee uitgebreid tot maar liefst 390 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Daarnaast heeft de locatie een prachtig restaurant en faciliteiten zoals o.a. douches en wasmachines voor de chaufeurs. De minister van Infrastructuur en Waterstaat werd met een hybride Scania vrachtauto de truckstop binnengereden.

Zowel de minister als gedeputeerden gaven aan dat we er vaak niet bij stilstaan hoe belangrijk het werk van een vrachtwagenchauffeur is en dat voor goede werkomstandigheden truckparkings wezenlijk van belang zijn. Eigenaar Ton de Lang en wethouder Erwin Boom wezen op de cruciale samenwerking tussen overheden zoals Gemeente Venlo en ondernemers via Ondernemend Venlo. Van betekenis is hierbij de handhaving: denk hierbij aan het aanspreken van chauffeurs die langs de kant van de weg staan geparkeerd, om ze te attenderen op de Truckstop waar ze op een veilige plek kunnen overnachten met alle mogelijke faciliteiten. Ook duurzame maatregelen en de mogelijke toekomst van Truckparkings kwamen ter sprake.

Op foto vlnr: Madeleine van Toorenburg, Ton de Lang, Minister Harbers, Frederik Zevenbergen, Lizbeth van den Boogaart, Wim Bens, Erwin Boom en Mevrouw De Lang. Helaas niet op de foto aanwezig zijn Vera Tax en Ruud van Heugten, welke belangrijke partners zijn in het opzetten en European Commission als subsidiegever van deze Truckparking.

Zie ook het interview op omroep Venlo: Truckparking Venlo opent 165 nieuwe parkeerplekken

Translate »