Huisstijl LvdGPrijs wint designprijs

Huisstijl LvdGPrijs wint designprijs

De vernieuwde huisstijl van de Lodewijk van der Grinten Prijs is bekroond met een Red Dot Design Award, wereldwijd één van de grootste internationale designprijzen. De huisstijl, ontworpen door creatieve studio Luidspreker, ontving de Red Dot Design Awards: Brands & Communication Design 2022 in de categorie Corporate Design & Identity. 

Nieuwe aanpak en nieuwe prijs
Peggy Leurs, voorzitter van de Lodewijk van der Grinten Prijs: “Met het toevoegen van de Talent Award aan de Lodewijk van der Grinten Prijs zijn we in 2021 een nieuwe weg ingeslagen. Daarbij hoorde ook een nieuwe huisstijl en Luidspreker zorgde voor een nieuwe kijk en verraste ons met onze nieuwe huisstijl. We zijn trots op het eindresultaat. Kortom: door de nieuwe, frisse huisstijl laten we zien dat we staan voor klasse en innovatie en een nieuw ingeslagen weg!” 

Twee Venlose huisstijlen bekroond
Luidspreker, de Venlose studio die de huisstijl ontwierp, won naast de prijs voor de huisstijl van de Lodewijk van der Grinten Prijs eenzelfde award voor de huisstijl voor museum van Bommel van Dam. Tom van Enckevort, mede-eigenaar van Luidspreker over de twee winnende projecten: “We zijn ontzettend blij met deze waardering voor ons werk. Als studio streven we naar herkenbaarheid, authenticiteit en impact bij het bedenken van een nieuwe huisstijl. Hierbij houden we altijd rekening met de historie, kernwaarden en visie van onze opdrachtgevers. Deze werkwijze hebben we bij zowel bij de Lodewijk van der Grinten Prijs als bij museum van Bommel van Dam toegepast. Naar wens van onze opdrachtgevers en klaarblijkelijk ook naar wens van de jury van de Red Dot Design Awards.” 

Over de Red Dot Design Awards
Al meer dan zestig jaar zijn de Red Dot Design Awards wereldwijd één van de grootste internationale prijzen op het gebied van design. Jaarlijks zijn er ongeveer 11.000 inzendingen uit 61 landen. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die werken aan hoogstaande designprojecten, verdeeld in Product Design, Brands & Communication Design en Design Concept. Een jury van vierentwintig internationale professionals beoordeelt alle inzendingen. 

Meer hierover kunt u lezen op de website: www.lvdgprijs.nl

Translate »