Inschrijven voor Koning Willem I Prijzen 2024

Inschrijven voor Koning Willem I Prijzen 2024

De inschrijving voor de prestigieuze Koning Willem 1 prijzen 2024 is gestart. Ook wel “de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven” genoemd. De drie prijzen erkennen organisaties die uitblinken in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie. De tweejaarlijkse prijzen worden in mei 2024 uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima.

Er zijn drie categorieen: categorie Grootbedrijf, MKB en een Plaquette voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap. Hier vindt u alle informatie om u in te schrijven: https://www.kw1prijs.nl/inschrijven

Over de Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs uit in diverse categorieën. Sinds 2012 reikt de stichting ook de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit. De stichting wil met deze prijzen een aantal doelen realiseren:

  • Het belang van goed en gezond ondernemerschap voor de Nederlandse welvaart benadrukken.
  • Aandacht voor de positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie.
  • Ondernemingen belonen voor hun ondernemerschap.
  • De onderlinge contacten tussen bedrijven versterken.
  • Durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen belonen.
  • Creatief en innovatief ondernemerschap stimuleren.

De stichting is vernoemd naar Koning Willem I (1772-1843), de ‘Koopman Koning’ die bekend stond om zijn handelsgeest. Tijdens zijn regeerperiode (1814-1840) nam hij initiatieven voor het herstel van de economische bloei, richtte hij handelsmaatschappijen op en trad hij op als investeerder.

De Koning Willem I Stichting heeft een bestuur dat bestaat uit bestuurders die betrokken zijn bij en feeling hebben voor het bedrijfsleven. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.

Translate »